UDSG 6-12-2019

Beste ouders,
 
Dag Sinterklaasje:
We hebben gisteren een leuke dag gehad samen met de Sint en zijn pieten. De kinderen hebben leuke optredens verzorgd, er zijn mooie surprises gemaakt en tot slot hebben we veel dans en acteer talent gezien tijdens de finale van de playbackshow.

 

Berichtje van de Ouderraad!
Kerst:
We hebben Sint uitgezwaaid en we maken ons direct klaar voor de Kerst! Donderdag 19 december is het tijd voor een ‘Winters-avondje’ op school. De kinderen hebben een kerstdiner in de klas en ondertussen kunnen de ouders gezellig een kopje soep eten of een glaasje drinken op het plein. Dit jaar kunt U een lekker stukje vlees bestellen via de Ouderraad. Maandag 9 december 2019 krijgen de kinderen het bestelformulier mee, deze kunt U dan de 10e, 11e of 12e inleveren EN betalen bij één van de OR-leden die op het pad langs school staan.
 
Inschrijven gerechten:
Op maandag 9 december worden de ínschrijflijsten voor het kerstmenu weer opgehangen bij het lokaal van uw kind. Hierop kunt u een gerecht aankruisen dat u (misschien samen met uw kind) gaat bereiden voor het kerstdiner op 19 december 2019.
 
Flessenactie:
U kunt nog t/m 11 december lege flessen inleveren! De ouderraad zorgt voor de inzameling en van het geld dat we ophalen hopen we een nieuw net voor de schommel aan te kunnen schaffen!
 
Afscheid Clementine:
Zoal u misschien nog wel weet is juf Clementine al jarenlang vrijwilliger bij ons op school. Ze helpt kinderen die wel wat extra ondersteuning kunnen gebruiken.
Nu heeft juf Clementine aangegeven te willen stoppen. Op dinsdag 17 december is ze voor het laatst bij ons op school. Er komt geen afscheidsreceptie of feestje maar we willen u toch laten weten dat we haar niet meer op school zien en gaan missen! We bedanken haar via deze weg hartelijk voor haar geweldige ondersteuning. Geniet van de vrije tijd Clementine: wij wensen jou een mooie toekomst!
 
Studiedagen team:
Wij hebben u al geïnformeerd  over de inhoud van de studiedagen. Wij zijn als team met Fides aan de slag gegaan. Dit is een training voor weerbaarheid en zelfvertrouwen.
Wij willen u graag laten zien hoe we deze aanpak samen met de leerlingen op school toepassen. Wilt u 8 januari al vast reserveren in uw agenda? De uitnodiging met antwoordstrook voor aanmelding volgt z.s.m..
De ouderavond die vorig jaar gehouden is, is anders dan deze schoolbrede ouderavond. Wij vertrouwen erop u allemaal te ontvangen op deze avond.
 
Workshop Schilderen op de St.Willibrordusschool in de kerstvakantie:
Wij hebben u in november uitgenodigd om in te schrijven voor de Workshop Schilderen die gegeven wordt door Rob Schepers. Het was de bedoeling hiervoor een aantal dagen in de kerstvakantie te gebruiken. We hebben echter maar 2 aanmeldingen gehad dus in de kerstvakantie gaat het niet door.
We willen het graag verschuiven naar het voorjaar: een aantal zaterdagen. Daar houden we u van op de hoogte!
 
Agenda in de app:
Wij begrepen dat veel mensen niet mee gekregen hebben dat er een studiemiddag was op 2 december.
Wij hebben dat aangekondigd via de Uit de School Geklapt, in het vakantierooster én in de agenda op de app. Het is handig aan te wennen om de school app regelmatig te lezen. Indien u problemen hebt met het inloggen, dan horen wij dat graag.
 
Al vast noteren in uw agenda:
  • Op 25 januari 2020 wordt de derde editie van het Betuws Zwemfestijn .
    Het doel van dit evenement is: zoveel mogelijk geld bij elkaar zwemmen voor het goede doel. De opbrengst van dit jaar gaat naar de Stichting Leergeld Oost Betuwe.
Voor nadere informatie verwijzen wij u naar www.betuwszwemfestijn.nl
  • Schaatsen bij het Openluchtmuseum! Van 7 december 2019 t/m 19 januari 2020 kunt u schaatsen bij het Openluchtmuseum en genieten van andere ‘winterse’ activiteiten!
 
Verjaardagen:
6 december:     Floris Tijssen
7 december:     Christophe Santner
8 december:     juf Floor
9 december:     Skye Aalbers
10 december:   Sjors de Gooyert
12 december:   Ninthe Vermeulen, Luuk Mombarg
 
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Ninthe Vermeulen. Ninthe is 4 jaar geworden en ze komt bij ons op school. Ze heeft al een paar keer ‘geoefend’ en heeft het erg naar de zin!
Wij wensen je heel veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Ninthe!
 
Spreuk van de week:
“Werk vandaag aan je plezier” (Loesje)
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend!