UDSG 29-05-2020

Welkom bij de St. Willibrordusschool!

Beste ouders,
 
U hebt inmiddels al gehoord dat we op 8 juni weer hele dagen open mogen.
We hebben gisteravond het protocol van het RIVM en de PO-raad gekregen met daarin de nieuwe richtlijnen. Het MT gaat vandaag de opzet van huidige werkwijze aanpassen op basis van die nieuwe richtlijnen en legt dit voor aan het team en de MR. Zodra zij akkoord gaan, zullen wij de nieuwe werkwijze communiceren.  
 
De klassenindeling van de groepen 6a en 6b voor volgend jaar is bekend. Dit is naar de ouders gezonden via de app/persoonlijke inbox.
 
Groepen 1 en 2:


Onze kleuters zijn in de ‘Corona periode’ erg druk geweest met de natuur.
Ze kregen (via de post) een enveloppe met daarin een aantal zaadjes voor zonnebloemen.
Die hebben ze samen met de ouders in een potje gepoot en daarna hebben ze deze ‘vol verwachting’ goed verzorgd.
 
Toen de kinderen weer naar school mochten was er een lesbox Natuur over de Vlinders. Hoe wordt een vlinder geboren? Via deze lesbox werd duidelijk dat uit het eitje van een volwassen vlinder een rups gekropen komt. Deze rups groeit snel (eet veel) en wordt een pop. In deze huls wordt de rups een vlinder. Zodra deze uit de pop komt, ontwikkelt het diertje zich tot een volwassen vlinder. Het waren prachtige lessen en de kinderen waren zichtbaar onder de indruk!

De zonnebloemen zijn inmiddels weer terug op school en die hebben de kinderen de afgelopen week in de tuintjes op het schoolplein geplant!

 
Groep 8:
Het afscheidskamp voor de kinderen van groep 8 kan niet georganiseerd worden zoals we gewend zijn. Zij gaan dus niet naar de gebruikelijke locatie in Mook.
We hebben een alternatief programma bedacht in het weekend van 4 en 5 juli a.s..
Wat dat programma inhoudt? Dat houden we nog even geheim, maar we doen ons uiterste best om er op deze manier toch een onvergetelijk afscheid van de basisschool voor deze kinderen van te maken.
 
Afscheidsmusical:
Deze wordt uitgevoerd op woensdag 8 juli. Er worden 2 uitvoeringen gegeven, ’s middags om 17.00 uur en ’s avonds om 19.00 uur. Dit in verband met de 1,5 m. regel. Er is namelijk onvoldoende ruimte om iedereen tegelijk in de hal te ontvangen. We zullen per leerling 2 uitnodigingen meegeven. In de hal zijn zitplekken voor 1 en 2 gasten naast elkaar. Na de musical moet iedereen helaas meteen weer weg. De kinderen blijven tussendoor op school. Zij krijgen iets te eten en drinken aangeboden. Het is inmiddels onze gewoonte geworden dat de kinderen een afscheidsdiner maken voor de leerkrachten. Dit kan ook niet doorgaan.
Alleen de leerkrachten van groep 8 en de directie zullen aanwezig zijn. Het is niet helemaal zoals we op de St.Willibrordusschool afscheid zouden willen nemen van groep 8, maar op deze manier houden we ons aan de ‘Corona regels’.
Wij hopen op uw begrip en vinden het vooral voor de kinderen heel fijn dat we de afsluiting van hun basisschoolperiode toch samen kunnen vieren.
 
Schoolfeest:
Op 7 juli staat het schoolfeest gepland. Het was de bedoeling om ‘s middags de ouders uit te nodigen zodat wij konden laten zien en horen wat we die dag allemaal geleerd hebben. Door de coronamaatregelen is dit nu helaas niet mogelijk. Het programma voor de kinderen gaat wel door. Verder zullen we deze dag als school afscheid nemen van groep 8. Omdat de leerkrachten niet aanwezig kunnen zijn bij de afscheidsmusical zullen we dit keer groep acht op een andere manier “uitzwaaien”.  
 
Welkom!
Dinsdag 2 juni start Jack en woensdag 3 juni start Alexander bij ons op school.
Jack is verhuisd naar Herveld. Hij heeft op vrijdag 29 mei al een kijkje genomen bij ons op school. Hij komt bij meester Bas en juf Yvonne in groep 5 A. 
Alexander is ook verhuisd naar Herveld. Woensdag 3 juni is zijn eerste dag bij ons op school. Alexander komt bij meester Joost en juf Ingrid in groep 6.
Wij wensen jullie veel succes en vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’!
 
Ontvangen post:
Voor groep 7:
De gemeente Overbetuwe is op zoek naar een nieuwe kinderburgemeester.
Wij hebben de correspondentie en het sollicitatieformulier via de app verzonden naar alle kinderen van groep 7. Je moet wel reageren voor 4 juni! Stuur het formulier naar kinderburgemeester@overbetuwe.nl. Succes!
Avondvierdaagse:
Wij hebben inmiddels al vernomen dat ook de SJOC Avondvierdaagse niet door kan gaan dit jaar. We kregen van Overbetuwe Beweegt een schrijven waarin men een virtuele vierdaagse aankondigt van 1 t/m 7 juni. Hoe dit werkt kun je zien via de site www.virtuelevierdaagse.nl.
TVHA:
Er mag weer getennist worden. Kinderen mogen op woensdagmiddag een kijkje nemen vanaf 15.00 uur. Dan wordt er door tennisleraar Bas les gegeven. Meer informatie vindt u op www.tvha.nl.
 
Eikenprocessie en dennenprocessierups:
Via de media hebben we al gehoord dat er dit jaar veel rupsen verwacht worden.  Deze rupsen hebben brandharen en als je daarmee in contact komt dan kunnen de ogen of plekjes op de huid gaan irriteren. Probeer niet te krabben of wrijven! Als je toch contact hebt gehad dan kun je de plekjes het beste spoelen met lauw water of als dat kan met plakband strippen. De klachten gaan vanzelf over, maar kunnen wel 2 weken duren! Bij allergische of oogklachten toch maar even bij de huisarts langs gaan! 
 
Jarig:
Deze week zijn jarig: Sem, Cas, Sebastiaan.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige verjaardag!
Tevens vragen wij uw aandacht voor Sebastiaan. Hij is 4 jaar geworden en komt na de zomervakantie bij ons op school.
Wij wensen je heel veel succes, maar vooral ook veel plezier bij ons op school Sebastiaan!

 
Spreuk van de week:
“Als het weer niet meezit: zorg dan voor een goede bui!”.
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn LANG weekend.
Maandag 1 juni is het 2e Pinksterdag en dan zijn we vrij.
 
Tot dinsdag!
 

Delen: