UDSG 28-05-2021

Beste ouders,
 
Lekker spelen met water en zand!
Waarschijnlijk hebt u dat thuis ook al ontdekt.
Het is natuurlijk heerlijk om hier mee te spelen.
Indien u dit graag wilt, kunt u de kinderen laarzen meegeven, dan kunnen ze deze aan doen als ze buiten gaan spelen!

Op woensdag 26 mei hebben wij ‘de grote Rekendag’ gehouden!
De hele dag rekenen, alle groepen doen mee met de grote rekendag: bouwen, meten, wegen. Van groot naar klein: iedereen heeft er van genoten!




 
Schoolreisje:
Het was lang onduidelijk of de binnen activiteiten van de pretparken waar wij heen willen gaan, ook geopend zouden zijn op 8 juni. Eerst wilden we het advies van de regering afwachten, maar  uiteindelijk hebben we besloten dat we NIET gaan op 8 juni. Er zijn te veel onzekerheden over de attracties waar kinderen wel/niet in mogen. En er zijn te veel factoren waardoor we niet aan de Corona maatregelen kunnen voldoen. Zo zouden we bijvoorbeeld de groepen moeten samenvoegen in de bussen. Dat voelt niet goed.
De groepen 1 t/m 7 gaan dus niet op 8 juni op schoolreisje. We hebben een nieuwe datum gepland in het nieuwe schooljaar: 28 september!
Op 8 juni zullen we wel een leuk programma organiseren voor de kinderen, wát is nog even een verrassing.
 
Voor groep 8 maken we een uitzondering.
Zij gaan op 8 juni wel. In één bus met 2 leerkrachten: ze blijven dus in de ‘bubbel’. Er gaan ook 2 ouders mee als begeleider, maar zij gaan met een eigen auto. De kinderen zijn die dag buiten. Op deze manier kunnen de kinderen verantwoord gaan en hebben zij gelukkig nog een schoolreisje met ‘de Willibrordus’.
 
In principe gaat groep 8 ook op kamp op 22, 23 en 24 juni. Die communicatie volgt via de leerkrachten van groep 8 met de ouders.
 
Wij hopen dat alles ‘wat Corona betreft’ rustiger is in september, dat iedereen dan ingeënt is en dat we dan een gezellig, meer ontspannen, schoolreisje kunnen plannen.
 
Afscheid juf Marieke:
Juf Marieke is maandag 31 mei voor het laatst op school. Ze neemt dan afscheid in de klas van de kinderen. Ouders kunnen haar nog even ‘een hand geven’ om 14.30 uur als ze de kinderen op komen halen.
Wij bedanken juf Marieke voor haar jarenlange inzet voor onze Willibrordusschool en wensen haar een gelukkige en zonnig toekomst: in alle opzichten!
 
Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: Raff, Finn en Cas. Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Finn: hij wordt 4 jaar en komt bij ons op school. Nu mag hij ook eindelijk naar de school van zijn grote broer!
Wij wensen je veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Finn!
 
Spreuk van de week:
“Hittegolf, storm of regen: niemand houdt mijn zomer tegen!”

 
 
Wij wensen jullie allemaal een fijn weekend! Tot maandag!