UDSG 26-11-2021

Beste ouders,
 
Ontruiming:
We willen toch nog even terug komen op de ontruiming van afgelopen dinsdag.
Wij kregen complimenten van de politie en brandweer dat de kinderen zich zo goed gedroegen en dat de ontruiming heel rustig en georganiseerd verlopen is. Ook van ouders hebben wij veel leuke reacties ontvangen.
Daar zijn we trots op en we willen dit graag samen met u delen en vooral de kinderen nog een keer een compliment geven!
De oorzaak van de vreemde lucht is niet bekend, alleen dat het van buiten kwam, aangezien de brandweer na diverse metingen het schoolgebouw weer vrij kon geven doordat de ‘lucht’ verdwenen was.
Gelukkig konden we gebruik maken van de kerk, zodat de kinderen even konden zitten en in ieder geval binnen stonden.
Wij bedanken alle mensen die ‘spontaan’ geholpen hebben via deze weg en natuurlijk de brandweer en politie voor hun fijne hulp.
 
Even voorstellen:
Mijn naam is Rob Hetterscheit en ik ben als vader van drie kinderen al een tijdje vaste gast op het schoolplein. Sinds dit jaar is onze jongste naar groep 3, onze middelste naar groep 4 en de oudste alweer naar groep 7 gegaan.
Dit betekent dat ze steeds meer hun “eigen” weg gaan en ik regelmatig op afstand wordt gehouden omdat het toch echt niet meer “stoer” is als je vader op het schoolplein staat te wachten. 😊
Aangezien ik het belangrijk vind om, waar mogelijk, bij te dragen aan ons rijke verenigingsleven in het dorp ben ik ook actief bij Jeugd Vakantie Werk en in de Jeugdcommissie van tennisvereniging TVHA.
Vanuit deze ervaringen zie ik ook de waarde van een goede Ouderraad en wil hieraan bijdragen.
Ik ben er van overtuigd dat we heel trots mogen zijn als “Willibrordus” op de actieve OR die we hebben.
Alles wordt ingezet om voor onze kinderen veel leuke activiteiten te organiseren en uit te voeren.
Als voorzitter zie ik het als mijn taak om deze actieve club ouders waar ik kan te ondersteunen en samen met het bestuur te faciliteren.
Ik heb er heel veel zin in.
 
Hartelijke groet
Rob Hetterscheit
 
Klusklas! 
Meester Guido is met een pilot voor de zgn. Klusklas begonnen.
Dit is speciaal bedoeld voor kinderen uit de groepen 5 t/m 8 die praktische uitdaging nodig hebben en ‘iets met hun handen’ willen doen.
Een aantal kinderen zijn al begonnen en we hebben al een mooie werkbank aangeschaft!
Wij wensen deze kinderen veel plezier en ‘maak er wat moois van’ J
We houden u op de hoogte!
 
Zaklamplezen!
We hebben dit al vaker gedaan op school. Dit is super gezellig en ook wel een beetje spannend.
Alle kinderen van groep 1 t/m 8 gaan in de week van 6 december elke ochtend zaklamplezen. De lampen in de klas gaan uit (misschien staat de kerstboom al?), open haardje aan op het bord en lezen maar!
Wilt u er aan denken om de kinderen een zaklamp mee te geven zodat ze op 6 december meteen kunnen starten?
Wij wensen de kinderen veel plezier!
 
Jeugdcarnaval is verzet:
Op 19 november was het de bedoeling dat carnavalsvereniging de Deurdouwers het seizoen zou openen met een carnavalsfeest voor de jeugd met het thema “ik ga zwemmen”. Vanwege de coronamaatregelen moest dit uitgesteld worden. Inmiddels is er een nieuwe datum geprikt. Het jeugdfeest in ‘de  Hoendrik’ is nu verzet naar vrijdag 10 december!
Wilt u deze datum/avond al vast reserveren? We hopen dat het nu wel door kan gaan, maar dat zullen we via de media horen.
 
Luizencontrole:
Onlangs is er nog gecontroleerd bij een aantal kinderen die nog steeds last van neetjes hebben. De betreffende ouders zijn gemaild. Wij verzoeken u (alle ouders) om de haren van uw kind zelf regelmatig na te kijken en bij twijfel te kammen.
We weten niet wanneer en of we weer kunnen controleren op school. Maar aangezien er na de herfstvakantie een aantal kinderen last hadden van ‘deze vervelende gasten’ is het aan te raden zelf regelmatig te controleren.
 
Coronamaatregelen op school:
Afgelopen week is het OMT met nieuwe maatregelen voor het onderwijs gekomen. Voordat we eventueel nieuwe maatregelen op school gaan communiceren wachten we eerst de persconferentie van vanavond af. Zo kunnen we op basis van alle informatie besluiten nemen en dit in één keer met u delen.
We hebben dus ook nog geen nieuwe besluiten genomen rondom de routing bij het brengen en halen van de kinderen. Maar mocht u zich veilig voelen door “rond de school” te lopen in plaats van het kerkhofpad op en neer, is dat geen probleem.

Geheugensteuntje:
Op 2 december vieren we de verjaardag van de Sint op school. Helaas komt Sint zelf niet, maar we hebben wel een feestprogramma.
De kinderen van de groepen 1 t/m 5 gaan gymmen in de grote gymzaal.
De stagiaires die op donderdag altijd de gymlessen verzorgen, hebben een leuk programma voor de kinderen bedacht! Dus die dag mogen de gymschoenen mee!
Wij wensen de kinderen veel plezier die dag!
 
Vrijdag 3 december:
Dit is een reguliere schooldag. Gewone tijden en gewoon programma.
 
Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: Feline, Olaf, Milou, Lize, Aimée en Sophie.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag, ondanks dat de coronaregels weer wat aangescherpt zijn!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Aimée: zij wordt 4 jaar en komt bij ons op school.
Aimée is al een paar keer komen ‘oefenen’ en vindt het heel leuk om bij haar ‘grote nichtjes’ op school te zitten! Wij wensen je veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Aimée!
 
Spreuk van de week: (Jabbertje)


Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend! Tot maandag!