UDSG 25-11-2022

Beste ouders,

Geheugensteuntje rondom Sinterklaas:
Op woensdag 30 november wordt er een Sinterklaasfeest georganiseerd voor groep 1 t/m 4  in de gymzaal bij ‘de Hoendrik’ door leerlingen van het HPC.
De kinderen mogen verkleed komen én de gymschoenen moeten mee die dag! (De kleuters hebben de gymschoenen al op school.)
 
Op donderdag 1 december gaan de kinderen zelf als Pieten sporten: de Pietengym wordt in de gymzaal bij ‘de Hoendrik’ georganiseerd door onze sportwerkgroep. Voor de kleuters wordt er in onze eigen speelzaal een circuit opgebouwd. De kinderen mogen verkleed komen, maar het moet wel makkelijke kleding zijn zodat ze lekker kunnen gymmen. Verder moeten alle kinderen ook de gymschoenen meenemen.
 
Op maandag 5 december hoeven de kinderen voor de ochtendpauze geen fruit en drinken mee te nemen. Ze worden getrakteerd! De kinderen gaan die ochtend niet naar binnen, ze mogen buiten blijven om de Sint te ontvangen. De kleuters gaan om 8:30 uur wel gewoon naar binnen, ze houden de jas aan en ze gaan met de juf weer mee naar buiten. Ouders mogen gerust even op het plein blijven kijken naar de aankomst van de Sint.
 


Kerst:
We weten dat het nog even duurt, maar we willen toch
onze plannen voor de kerstviering al met u delen.
Op donderdag 22 december wordt er 's avonds een kerstdiner gehouden.
Alle kinderen genieten, als ze dat willen in kerstkleding, in hun eigen klas van het kerstdiner.
Elk kind neemt een onderdeel van dit kerstmenu voor zijn/haar rekening.
Er hangt vanaf 7 december een inschrijflijst op de deur van de groep van uw kind. Het is de bedoeling dat u de naam van uw kind bij het te bereiden gerecht noteert.
De gerechten mogen op donderdag 22 december vanaf 17.30 uur gebracht worden.
De koude gerechten mogen ook ‘s morgens gebracht worden.
Om 17.45 uur start het kerstdiner in elke groep.
Ouders kunnen op het schoolplein, onder het genot van een hapje en drankje, wachten. Dit wordt door de Ouderraad georganiseerd. Dan hoeft u niet naar huis en kunt u al vast de sfeer van kerst ‘proeven'.  (Tip: neem geld mee, er kan niet gepind worden).
Om plm. 18.45 uur komen de kinderen van de groepen 5 t/m 8 naar buiten. Zij wachten bij het podium.
De kinderen van de groepen 1 t/m 4  mogen binnen opgehaald worden.
Borden en bestek:
Ieder kind neemt zijn eigen bord, beker, soepkom en bestek mee (graag naam vermelden).
Ze mogen ook een elektrisch(!) waxinelichtje meenemen.
Na afloop mogen de ouders de bakjes of schalen of pannen van het gerecht én de spullen van de kinderen weer (vies) mee naar huis nemen.
Kerstvakantie:
De kinderen van de groepen 1 t/m 4 zijn vrij vanaf donderdag 22 december na afloop van de kerstviering.
De kinderen van de groepen 5 t/m 8 zijn vanaf vrijdag 23 december vanaf 12.15 uur vrij.
 
Verslag Luuk over Jeeloproject:
Zoals u waarschijnlijk wel weet zijn wij overgestapt naar projectmatig onderwijs.  Momenteel is het Jeelo project: ‘Maken van je eigen product’.
Luuk uit groep 8 B vertelt hier iets over:
 
Kinderen maken een hybride product 
De kinderen van groep 7 en 8 ontwerpen een hybride product. Eerst hebben we een moodboard over onszelf gemaakt. Daarmee werden de groepjes gevormd. De volgende stappen zetten de kinderen om een hybride product te maken. Eerst gaan de kinderen iets bedenken. Daarna gaan de kinderen de schets maken en als de schets goed is, gaan ze de naam en het logo ontwikkelen. Dan wordt het product getest en uiteindelijk komt het logo op de verpakking. In Jeelo worden ook de volgende technische onderwerpen behandeld: hardware-software, elektrische stroomkring en de productie van een fiets. De tentoonstelling vindt plaats op woensdag 14-12-2022 van 11:45 tot 12:15 uur. De locatie is in het lokaal van uw kind. U bent bij deze van harte uitgenodigd en ik hoop u bij de tentoonstelling te zien.  
Met vriendelijke groet,
Luuk Degen 8B 

Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig: Isa, Noud, Feline, Olaf, Milou, Nikki, Aimée en Sophie.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal!
Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke verjaardag!
 
 
Spreuk van de week: