UDSG 25-09-2020

Beste ouders,

Kinderboekenweek 2020 Thema: En toen!
Op 30 september zal de kinderboekenweek 2020 geopend worden op het plein. Groep 7 zal o.a. het openingsdansje verzorgen. Wil je deze ook oefenen, ga da naar 
https://www.youtube.com/watch?v=xo4DOyp4TDo
of
https://www.youtube.com/watch?v=e1X1D48H8uM
Er zal die ochtend extra voorgelezen worden door de leerkrachten of door …….
Gedurende de KBW zijn er diverse leesactiviteiten.
  • Bovenbouwgroepen gaan samen met onderbouwgroepen een activiteit doen. 
  • In groep 7 en 8 zijn de kinderen bezig met een voorleeswedstrijd. Op vrijdag 16 oktober vindt de finale plaats.
  • Er zal 3x een leesalarm zijn. Hoor je dit alarm, dan gaat de hele school lezen!
  • Op woensdag 14 oktober wordt er in het laatste uurtje van de ochtend een ruilbeurs gehouden in alle groepen. Kinderen mogen (oude) boeken mee naar school nemen om te ruilen voor andere boeken. Ze hoeven dus GEEN geld mee te nemen.
Wij wensen iedereen veel leesplezier!
 
Theater de Kik
In plaats van de jaarlijkse Open Dag en daarmee de aftrap van het nieuwe culturele seizoen, organiseren de gebruikers van Theater De Kik diverse activiteiten in de komende weken.
Eind september zijn de eerste voorstellingen, in oktober starten de films op donderdagmiddag en- avond en vanaf deze week worden er door Muziekschool All Music en Babs Balletschool verschillende open lessen en proeflessen gegeven.
U vindt Theater De Kik aan het Cultuurplein (bij het Land van Tap) in Elst. Info op www.theaterdekik.nl.
 
Jaarvergadering OR
Op 12 oktober is de jaarvergadering van de ouderraad vanaf 20:00 uur op school. Er is dan de mogelijkheid om het financieel jaarverslag in te zien of om vragen te stellen aan de ouderraad. Indien u daar interesse in heeft kunt u zich aanmelden voor 5 oktober via het email adres info@willibrordusherveld.nl. U krijgt dan een tijd waarop u langs kunt komen. Op deze manier laten we ook deze avond “coronaproof” verlopen.
 
Luizenmoeders:
Wij zijn blij dat er altijd veel moeders meehelpen met de speurtocht naar deze ongenode gasten.
Wij hebben vorige week gemeld wie er de klassenouders zijn in dit schooljaar.
Een vraag aan degenen die willen helpen met het ‘luizen’: wilt u even aan de klassenouder of aan Jeanet doorgeven of u weer bereid bent te helpen? Een aantal reacties hebben we al, maar ook nog veel niet. Dus als het kan, graag even doorgeven.
Het is fijn als u weer wilt helpen!
Voor degenen die nu denken: dat kan ik eigenlijk ook wel doen: geef u gewoon op, vele handen maken licht werk en dan is dit klusje zo geklaard.
Er wordt na elke schoolvakantie gecontroleerd, dus de eerstvolgende controle is na de herfstvakantie, op maandag 26 oktober, direct om 08.30 uur. Wij horen het graag!
 
Bezoek van een schrijfster op school: Manon Sikkel!
Op maandag 28 september a.s. komt de schrijfster Manon Sikkel een bezoekje brengen aan de kinderen van de groepen 6.
De kinderen zijn al een beetje voorbereid: we hebben diverse boeken van deze schrijfster in de klas aangeboden. De kinderen kunnen na het lezen van haar boeken misschien leuke vragen stellen of gewoon een mening geven over een boek en op deze manier een gesprekje voeren met de schrijfster.
Wij wensen de kinderen én de schrijfster heel veel plezier!
 
Excursie groep 3 naar de boomgaard:
De kinderen hebben genoten! Ze mochten allemaal een peer plukken. Ze hebben een lekkere peer op én de volgende dag mochten ze de stoofpeertjes, van de zelf geplukte peren, opeten. Díe smaak was voor sommigen wel even wennen, maar het was heel erg leuk om op deze manier een kijkje te nemen in een fruitboomgaard.

 
 
 
 
 Studiemiddag:
Afgelopen dinsdagmiddag hadden we studiemiddag. Toch waren veel ouders dat vergeten en hadden de kinderen een lunch bij zich. Dat kan gebeuren; we hebben ouders gebeld dat de kinderen ’s middags vrij waren en dus om 12.15 uur opgehaald moesten worden.
Het is allemaal goed gekomen, maar de reden dat wij dit nog even aanhalen is dat wij merken dat de app en de Uit de School Geklapt niet door iedereen bekeken/gelezen worden. Dat is jammer. Dus wij willen u vragen hier toch even tijd voor vrij te maken, zodat dergelijke misverstanden minder snel voorkomen. Dank u wel voor het begrip.
 
Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: Thijs, Noud, Kim, Sofia en Timo.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke verjaardag!
 
Spreuk van de week:
Herfst: het stoerste blaadje valt pas in maart van de boom!’
 (Loesje)


Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend!