UDSG 23-8-2019

Beste ouders,
 
Natuurlijk is de zomervakantie heerlijk, maar het is ook altijd fijn om de kinderen weer terug te zien na 6 weken. Lekker bruin en meestal (in onze ogen) goed gegroeid! Gelukkig hadden de kinderen er ook weer zin in. We zijn gezellig samen met ouders en kinderen opgestart tijdens de ‘nieuwjaarsreceptie’; wij vonden dat het een goed ‘startschot’ was voor het nieuwe schooljaar.
Wij wensen de kinderen veel plezier én veel succes in dit nieuwe schooljaar.
Ouders mogen ’s morgens binnen lopen (met of zonder de kinderen) om iets te vragen aan de leerkracht of om even een afspraak te maken. En mocht u iets met de directie willen bespreken: dan geldt dezelfde gang van zaken: loopt u gewoon even binnen en mocht het op dat moment niet zo goed uitkomen dan kan er altijd een afspraak gemaakt worden. Communiceren is belangrijker dan met een vraag blijven zitten.
 
 
Juf Marieke:
Bij deze even een kort berichtje over hoe het gaat met Juf Marieke. Juf Marieke zit nog volop in de behandelingen. Naar omstandigheden gaat het goed met haar. Tussen de kuren door heeft ze met haar gezin nog een paar dagen kunnen genieten van de vakantie. Wij wensen juf Marieke veel sterkte met het vervolg van de behandelingen.
 
 
Gouden weken: 
‘Naar school, vakantie voorbij.  
Het is leuk iedereen weer te zien.  
Elkaar zolang niet gezien.  
 
Naar school, in de klas zij aan zij.  
Een nieuwe start van vooraf aan. 
Een nieuw jaar om voor te gaan!’ 
Kinderen voor Kinderen 2017 
 
‘Een goed begin is het halve werk!’ Deze uitdrukking is in het bijzonder van toepassing op de groepsvorming en verwoordt in één keer het doel van onze ‘Gouden Weken’. Na een zomervakantie heeft een groep weer tijd nodig om zich te vormen. Ook in een vakantie ontwikkelen kinderen zich op sociaal-emotioneel gebied. De hiërarchische structuur verschuift wat. Omdat we allemaal weer moeten wennen aan elkaar, aan de nieuwe leerkracht(en) en aan een eventuele nieuwe groepssamenstelling, staat groepsvorming de eerste weken hoog in het vaandel bij ons op school. In deze weken is de leerkracht extra alert op het groepsproces. Er worden klassenregels gevormd, normen en waarden besproken en middels groepsvormende spelletjes (Energizer) proberen we het groepsproces positief te stimuleren. Ook oudercontact is hierbij heel belangrijk, dus we zien jullie graag op de informatieavond en de welkomstgesprekken. 
Deze Gouden weken sluiten we af met een:
Picknick op het Schoolplein woensdag 11 september 2019:
Ter afsluiting van deze Gouden Weken willen we graag SAMEN picknicken op het schoolplein. Ouders, opa’s en oma’s of andere belangstellenden zijn van harte welkom. Iedereen neemt zijn eigen lunchpakketje mee (eten en drinken: ook voor de ouders) en een kleedje om op te zitten.
We starten om 11.45 uur en het zal ongeveer om 12.15 uur afgelopen zijn. Dan nemen we alle spullen weer mee naar huis en dan kan iedereen toch nog gewoon genieten van de vrije middag.
Bij slecht weer picknicken we in de klas! We hopen dat we veel ouders mogen begroeten!
 
Klassenouders: 
Om activiteiten goed te kunnen organiseren en voor hulp bij feestjes of voor allerlei hand- en spandiensten, is het fijn als de leerkracht één aanspreekpunt, de klassenouder(s), heeft namens alle ouders, dus vandaar dit verzoek. Indien u interesse heeft om dit aanspreekpunt te zijn, dan kunt u zich opgeven via bovenstaande link. Graag voor 4 september!  
 
 
Brigadieren:
Het is gelukt! We hebben iemand gevonden voor het brigadieren op maandagmorgen! Dank je wel voor het aanmelden!
Fijn om het rooster helemaal ingevuld te hebben.
Mocht u zich ook nog aan willen melden, bijvoorbeeld voor de reservelijst, dan kunt u dit doen bij Manon van Niersen (tel. 06-22530336) of bij Jeanet Rothoff op school. Het is fijn om een reservelijst achter de hand te hebben. Bedankt al vast!
 
Luizencontrole:
Er is in 2 groepen hoofdluis gevonden. Deze kinderen zijn opgehaald en behandeld, dus nu is het belangrijk om te blijven kammen. Alle kinderen van deze groepen hebben een briefje mee gekregen. Het is belangrijk om uw kind na te kijken en bij twijfel te kammen met een luizenkam.
Op deze manier kunt u voorkomen dat uw kind ook last krijgt van dit onverwachte bezoek!
A.s. maandag wordt er weer in deze groepen gecontroleerd. Met dank aan de ouders die bereid zijn om te controleren. Wilt u de haren van uw kind niet invlechten of een mooi bouwwerk in de haren maken op deze dag: dat werkt gemakkelijker, de haren moeten namelijk los gemaakt worden om goed te kunnen controleren!
 
Foto Koch:
Ook dit jaar komt de schoolfotograaf op school. Wilt u onderstaande data alvast noteren?
Dinsdag 22 oktober: individuele portretfoto’s en groepsfoto’s.
Donderdag 24 oktober: foto’s met broertjes en zusjes (dit gaat op alfabetische volgorde: de tijden zullen wij t.z.t. in de UDSG doorgeven).
 
Geheugensteuntje:
  • Informatie avond: dinsdag 27 augustus: tijden staan in de udsg van 16-08-2019.
  • Welkomstgesprekken: afgelopen week hebben de kinderen een formulier meegekregen: wilt u dit inleveren voor woensdag 28 augustus. Inschrijven via de schoolapp.
  • Rapport: Hebt u het rapport al ingeleverd??
  • Pleinfestijn: 28 augustus 2019 van 12.15 uur – 14.00 uur! Geef de kinderen wat geld mee: ze kunnen iets eten tegen een kleine vergoeding.
  • Picknick: 11 september a.s. om 11.45 uur.
 
Allergielijst:
Wij hanteren op school een allergielijst. Indien uw kind allergisch is, dan wordt dit op deze lijst vermeld en de ‘verboden producten’ worden genoteerd. Indien er op school getrakteerd wordt, dan zorgen de ouders van de kinderen die allergisch zijn dat er een eigen traktatie in de klas is. Op deze manier kunnen ze toch genieten van een traktatie bij een feestje. Geeft u deze informatie door aan de leerkracht van uw kind!
 
Studiedag:
Op dinsdagmiddag 17 september 2019 is er een studiemiddag gepland voor het team.
De kinderen zijn om 12.15 uur vrij! Noteert u dit al vast in uw agenda?
 
Korfbaltoernooi voor de kinderen van de groepen 5 en 6:
Dit toernooi staat gepland op woensdagmiddag 18 september 2019 op de velden bij het Hendrik Pierson College in Zetten (Mammoetstraat). De kinderen krijgen nog informatie mee en gaan van tevoren al oefenen.
 
 
Schoolbeker: 
Wij kunnen ons voorstellen dat er mensen zijn die eigenlijk nog een schoolbeker willen bestellen (de andere kwijt of kapot of…). Dát kan: de kosten zijn € 8.00 per beker. De prijs is helaas door Mepal opgeschroefd. U mag de naam van uw kind opgeven bij Maaike of Jeanet. Zodra de beker opgehaald en afgerekend kan worden krijgt u van ons een seintje! Bestellen kan tot uiterlijk 17 september! 
 
Gemaakte afspraken:  
In de schoolapp, onder de button FAQ, vindt u het protocol ‘Gemaakte afspraken’. Hierin staan de afspraken die we met elkaar en met de kinderen maken. Het is goed dat u daar ook van op de hoogte bent.   
 
Verjaardagen:
19 augustus: Jackie Veens, Livia Vroegop
20 augustus: Louis Santner, Milan van Schaik
22 augustus: Jesse Doeleman
23 augustus: Maarten Schepers
27 augustus: Lisa Hetterscheit
28 augustus: Sophia Jonker
29 augustus: Kiki Lamers
 
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
 
Spreuk van de week:
“Het belang van het anker ervaar je pas in de storm” (Visje)
 
Wij wensen jullie allemaal een prettig, zonnig, weekend! Tot maandag!

 
 

Aanmelden klassenouder