UDSG 22-10-2021

Beste ouders,
 
Driehoekgesprekken in de groepen 6 en 7:
De welkomstgesprekken zijn in bovengenoemde groepen gevoerd met de ouders én het kind. Wij hebben vandaag ‘evaluatieformulieren driehoekgesprekken’ naar die ouders gestuurd. Zodra wij de mening van de ouders, de kinderen en de leerkrachten verwerkt hebben zullen we beslissen of we volgend jaar ‘schoolbreed’ driehoekgesprekken gaan houden of de welkomstgesprekken alleen met ouders blijven voeren. Wij houden u op de hoogte.
 
Voorlopige adviesgesprekken groep 8:
In november vinden de voorlopige adviesgesprekken voor de kinderen van groep 8 plaats. Voor deze gesprekken hebben de ouders van groep 8 een uitnodiging ontvangen. Zij kunnen zich via Schoolgesprek inschrijven.
 
Traktaties in de klas:
Na de herfstvakantie mogen er weer zelfgemaakte traktaties mee naar school!
 
Vervanging bij ziekte i.v.m. het lerarentekort:
Het zal vast geen nieuws zijn dat er een lerarentekort is. Ook wij merken dat er te weinig personeel beschikbaar is, met name bij vervangingen van ziekte en verlof. Gelukkig hebben we de afgelopen weken alle groepen nog kunnen bezetten door eigen leerkrachten die extra kwamen werken of door te schuiven. Maar.... we gaan de herfst/winterdagen in. In deze tijd zijn er vaak griepgolven en ook kijken we met grote zorgen naar de oplopende coronabesmettingen.
We willen u laten weten dat we onze uiterste best doen om alle klassen ‘bemand’ te houden, maar misschien moet er soms een noodgreep gedaan worden. De procedure is daarbij als volgt:
Indien er een leerkracht ziek is of verlof heeft doen we eerst een verzoek in de invalpool. Indien er niemand beschikbaar is vragen we of iemand uit het eigen team extra kan komen werken. Daarnaast kunnen we altijd nog een paar ex-collega's bellen of leerkrachten die inmiddels met pensioen zijn.
Indien er echt niemand beschikbaar is kunnen we de kinderen verdelen over de andere groepen of er gaat een leerkracht die extra taken heeft voor de klas (MT-lid/intern begeleider/ directeur/leerlingondersteuner). Deze twee oplossingen kunnen echter niet structureel ingezet worden omdat dit negatieve gevolgen heeft voor de kwaliteit van het onderwijs.
Daarom zetten we deze oplossing in voor de eerste verlof/ziekte dag. Indien er voor de tweede dag ook niemand beschikbaar is besluiten we om de kinderen thuis te laten. Wij proberen dit altijd de avond van tevoren voor 19:00 uur te laten weten, maar dit kunnen we niet 100% garanderen.
Een klas thuis laten is ook niet goed voor de kwaliteit van het onderwijs. Dus mocht het zijn dat eenzelfde klas al een paar keer thuis is geweest en er is weer geen vervanging dan kunnen we ervoor kiezen een andere klas thuis te laten ondanks dat die leerkracht zelf niet ziek is. Zo proberen we de last van de groep te verdelen.
De klas die thuis blijft, krijgt geen onderwijs/instructies die dag. Wel staat er in Microsoft Teams een noodpakketje klaar met oefenstof dat ze kunnen maken.
We hopen dat het bij ons mee zal vallen, we houden u op de hoogte!
 
Lampionnenoptocht:
De Oranjevereniging Herveld-Andelst organiseert een feestelijke Lampionnenoptocht op vrijdag 12 november 2021. De optocht is extra feestelijk met muziek van een DJ!
Tijd: inloop vanaf 18.00 uur, start om 18.30 uur.
Startpunt: de Hoendrik in Herveld.
Indien u geen lampion meer hebt, dan kunt u deze kopen voor aanvang van de optocht (kosten lampion met lampje € 2,00 en een lampje kost € 1,00. Graag gepast geld meenemen).
 
Studiedag van 15 oktober 2021:
Het team heeft deze dag gewerkt aan teambuilding en een verdiepingscursus Fides onder begeleiding van Engbert Braam van Fides.
Daarnaast hebben we het project van Jeelo ‘Zorgen voor jezelf en anderen’ besproken en afgesloten en het nieuwe project ‘Omgaan met geld’ voorbereid. Daar starten we mee op 8 november. .
 
MOV Sponsorloop:
We hadden al een grove telling gehouden na de sponsorloop. Het bedrag dat door onze kinderen bij elkaar ‘gerend’ is bedraagt: € 5.659,--.
De kinderen hebben de sponsorkaarten nog bij zich om in de vakantie nog geld op te halen.
Het geld moet in de week na de herfstvakantie ingeleverd worden. Een verzoekje aan de ouders om een oogje in het zeil te houden, zodat de portemonneetjes weer allemaal terug komen op school. 
Wij willen de kinderen een groot compliment maken! Het was een super gezellige dag en door jullie geweldige inzet kan er in Tanzania veel schoolmateriaal geleverd worden én kunnen wij op school techniekmaterialen aanschaffen voor alle groepen.
Dank je wel allemaal.
 
Doktersassistent op 2 november 2021:
Op deze dag komt de doktersassistente van de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de GGD nog een keer voor de standaard onderzoeken bij de kinderen van 10/11 jaar.
Hebt u nog een envelop met vragenlijsten thuis liggen, dan kunt u die na de vakantie op 1 november of 2 november nog inleveren.
 
Maandag 1 november 2021:
Op maandagmorgen worden de kinderen weer gecontroleerd op hoofdluis.
Wilt u de haren van uw kind die dag niet al te ingewikkeld ‘opsteken’. Een staart bij de meisjes is prima en gemakkelijk voor de ouders.
Indien er hoofdluis ontdekt is bij uw kind en u hebt de haren al behandeld met de shampoo en bent aan het kammen: dan vragen wij u ook de haren in een staart te doen (als dat kan). Het is beter de haren dan niet los te laten ‘wapperen’.
 
Kinderboekenweek:
De finale wordt vandaag gehouden! De finalisten uit de groepen waren:
Milou en Floor, Luuk en Roos en Lianne en Niek. Uiteindelijk gaat Milou namens onze school deelnemen aan de Provinciale Voorleeswedstrijd. Roos heeft de tweede prijs behaald en Niek de derde. Gefeliciteerd allemaal, leuk dat jullie in de finale van school zaten! En Milou veel succes!
 
Geheugensteuntje:
Wij kregen een verzoek van de parochie H. Maria Magdalena om onderstaand bericht te delen.
“Als uw kind dit jaar in groep 4 zit, mag hij of zij de Eerste Heilige Communie doen. Het duurt nog even voor het zover is, maar er moet ook nog veel gedaan worden. De werkgroep Eerste Heilige Communie van de parochie H. Maria Magdalena regelt veel zaken om u te helpen bij de voorbereiding op de Eerste Heilige Communie van uw kind.
Ook doen wij een beroep op uw medewerking/hulp bij het voorbereiden en organiseren van de diverse activiteiten, want de werkgroep wil de Communie van uw kind graag samen met u voorbereiden en vieren.
Als u geïnteresseerd bent of eerst meer informatie wilt, dan kunt u hiervoor contact opnemen met het secretariaat van de parochie. Zij zijn op werkdagen te bereiken van 09.00-12.00 uur op:
@           secretariaat@rkparochiemariamagdalena.nl
T             0481-451371 (keuze 1)
U ontvangt dan een inschrijfformulier en een informatieboekje.”
U kon zich aanmelden tot 8 oktober, maar indien u zich nog niet aangemeld heeft en toch geïnteresseerd bent, dan kunt u altijd even contact opnemen.

Wintertijd!
De wintertijd gaat in op 31 oktober. De klok wordt dan een uur achteruit gezet, zodat het ’s avonds eerder donker wordt. In de nacht van 30/31 oktober gaat de klok om 03.00 uur een uur terug naar 02.00 uur.
 
Zet je licht aan!  
Dit is een actie van de ANWB om mensen te attenderen dat het langzamerhand weer tijd is om de verlichting van de fiets in orde te hebben en aan te zetten! Dan is er in de herfstvakantie misschien nog wel tijd om de fiets van uw kind te controleren. 
 
Statiegeldflessen voor de Ouderraad:
In de week na de herfstvakantie, vanaf 1 november, worden er weer statiegeldflessen verzameld door de Ouderraad. Er staat een grote Big Bag waar de flessen in gedaan kunnen worden bij de ingang bij de kleuters en bij de voordeur. Dus alleen plastic flessen: geen glas.
Lege kratten kunnen naast de Big Bag geplaatst worden.
Wij hopen dat u de flessen in de vakantie ‘wilt bewaren’ voor de Ouderraad. Zij organiseren er leuke ‘extra’ activiteiten van voor de kinderen.
Al vast bedankt namens de leden van de Ouderraad!
 
Scholenmarkt Overbetuwe voor groep 7 en 8:
Deze wordt op 17 november 2021 georganiseerd door het Hendrik Pierson College in Zetten.
Kijkt u op de site voor informatie over tijden: www.hpc-zetten.nl.
De kinderen hebben deze week ook een VO gids meegekregen.
 
Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig: Jesper, Thomas, Noud, Tygo, Jaivy, Ross en Gijs. Hartelijk gefeliciteerd allemaal!
Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag.
Wij vragen uw speciale aandacht voor Jesper en Jaivy. Zij worden 4 jaar en komen bij ons op school. Ze zijn allebei al een paar keer komen ‘oefenen’. Jaivy vond het geweldig om ook naar de school van zijn grote broer te mogen en Jesper heeft er ook zin in om te starten na de herfstvakantie.
Wij wensen jullie heel veel plezier ‘op de Willibrordus’ Jesper en Jaivy!


 
Spreuk van de week:
“Weet je wat jij zou moeten doen? Helemaal Niets! Fijne vakantie!” 
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijne vakantie! Tot maandag 1 november!