UDSG 21-10-2022

Beste ouders,
 
Wisseling van leerkracht in groep 1-2C
Juf Amanda is inmiddels een bekend gezicht in groep 1-2 C. Wij vinden het dan ook niet zo leuk dat wij afgelopen week afscheid van haar genomen hebben, Amanda en haar gezin gaan verhuizen.
Gelukkig hebben we een vervangster voor Amanda gevonden: juf Floor komt weer terug bij ons op school. Juf Floor kent onze school al, ze heeft voorheen ook met juf Nanine samen gewerkt in groep 1-2 A,  dus het is fijn dat zij tijd heeft om voorlopig op maandag bij ons in groep 1-2 C te komen werken.
Juf Floor vervangt juf Esther. Wij hopen natuurlijk dat we haar ook weer snel terug zien op school. Wij wensen juf Floor en de kinderen van groep 1-2 C veel plezier!
 
Ouderbijdrage: 
Zoals ieder jaar vraagt de Ouderraad u om een ouderbijdrage te doen, zodat wij aanvullende activiteiten kunnen organiseren voor uw kind. Denk hierbij o.a. aan het Sinterklaasfeest, Kerstfeest, Carnaval en vele overige activiteiten die niet door het Ministerie van Onderwijs worden bekostigd.   
Als Ouderraad sparen wij ook een deel van uw bijdrage om het schoolreisje te betalen. Daarnaast draagt de Ouderraad bij aan verjaardagen en speciale gelegenheden van leerkrachten zodat uw kind geen extra geld mee naar school hoeft te nemen.   
De ouderbijdrage is voor schooljaar 2022-2023 vastgesteld op € 25,- per kind, wat gelijk is gebleven aan voorgaande jaren. Om dit schooljaar wederom leuke activiteiten te organiseren rekenen wij op uw financiële steun. Wilt u bij het overmaken rekening houden met onderstaande gegevens?  
   
Deze bedraagt voor dit schooljaar (2022-2023):  
Bedrag                         : € 25,00 per kind  
Rekeningnummer         : NL55RABO0133996514  
Ten name van              : Ouderraad St. Willibrordusschool  
Omschrijving               : ouderbijdrage en voor- en achternaam van uw kind(eren) + klas  
  
Wij zetten ons altijd in zodat ieder kind kan deelnemen tegen een zo laag mogelijk bijdrage. Uw ouderbijdrage is geen wettelijke verplichting, maar voor de Ouderraad is dit de belangrijkste bron van inkomsten om activiteiten voor uw kind te kunnen organiseren. Aanvullend organiseren wij ook acties zoals de flessen- & bloembollenactie.   
We verzoeken u de bijdrage aan ons over te maken. Mocht u vragen hebben of een regeling willen treffen dan kunt u een mail sturen naar ouderraad@willibrordusherveld.nl    
Wij rekenen op uw bijdrage! Alvast bedankt.   
  
Met vriendelijke groet,  
Bart Hasselbach  
Penningmeester Ouderraad St. Willibrordusschool  
 
Oproepje van de Ouderraad:
Beste ouders, verzorgers en leerkrachten.
We gaan SAMEN weer statiegeldflessen verzamelen!
Voor alle activiteiten die we organiseren voor uw kinderen zijn materialen en kostuums nodig. Het geld dat we samen met de flessenactie op halen, kunnen wij als ouderraad goed gebruiken om weer het een en ander te vernieuwen en aan te vullen, voor de leuke activiteiten die we komend jaar in de planning hebben. Helpt u mee? Dan gaan we samen flessen sparen!
Na de herfstvakantie gaan we van start!! Dus bewaar vast uw flessen aankomende week!
Je kunt de verzamelde flessen en/of lege kratten inleveren bij de ingangen van school, aan de voorkant van school en bij de kleuteringang. Hier staat een grote BigBag waar je de flessen in mag deponeren en de kratten naast mag zetten. Geen glaswerk dus!
Bedankt alvast!
Groeten, namens alle leden van de ouderraad!
 
Nieuws van de MR
Op donderdag 13 oktober vond de eerste vergadering van de MR plaats voor dit schooljaar. We hebben ons met elkaar over de schoolgids gebogen voor 2022-2023. Er vinden toch elk jaar nog wat kleine wijzigingen en/of aanvullingen plaats die door ons werden besproken en uiteindelijk hebben we ermee ingestemd. Verder is de sociale veiligheidsmonitor aan bod gekomen, die door middel van vragen door de leerlingen van groep 3 t/m 8 is ingevuld. Daarbij is gebleken dat de vraagstelling soms best lastig was en na het bespreken ervan bleken kinderen de vraag anders geïnterpreteerd te hebben dan bedoeld. Dat is in de uitslag terug te zien, maar dus ook te verklaren. Dat neemt overigens niet weg dat er heus nog wel aandachtspunten zijn om mee aan de slag te gaan. Gelukkig is Fides daar een erg handige werkwijze bij.
De kwaliteitskaart ziekteverzuim heeft instemming van de MR gekregen na een kleine aanpassing. De statuten en het huishoudelijk reglement van de MR worden geactualiseerd, zoals eerder vermeld. Hier is al een mooie opzet voor gemaakt en deze zal binnenkort met de directie worden besproken. Daarna kan de MR de documenten goedkeuren.
Op dinsdag 1 november vergadert de MR samen met de Raad van Toezicht. Dit gebeurt twee keer per schooljaar. De volgende “normale” vergadering van de MR zal zijn op woensdag 14 december 2022.
 
Kinderboekenweek:
Hebben we de challenge gehaald???
Kijkt u zelf maar…

  
Echt geweldig!
Er zijn maar liefst 29.659 bladzijdes gelezen!
We kunnen rustig zeggen dat we ons doel bereikt hebben, en dan ook ons doel om het lezen te stimuleren.
 
Vandaag was de finale van de voorleeswedstrijd!
Deelnemers waren: Teun, Kiki, Dominique, Faja, Roos en Joris H.
En de voorleeskampioen is: Joris!! Hij mag onze school vertegenwoordigen in de Provinciale voorleeswedstrijd.
 





Verrassing!
We werden verrast door een digitaal bezoek van Yorick Goldewijk. Yorick heeft de gouden griffel 2022 gewonnen met zijn kinderboek ‘Films die nergens draaien’. Hij heeft hier over verteld aansluitend op de voorleeswedstrijd. Geweldig om kennis met hem te maken en heel fijn dat hij tijd heeft gemaakt voor onze school! Dank je wel!
 
Wintertijd! 
De wintertijd gaat in op 30 oktober 2022.. De klok wordt dan een uur achteruit gezet, zodat het ’s avonds eerder donker wordt. In de nacht van 29/30 oktober gaat de klok om 03.00 uur een uur terug naar 02.00 uur.  
 
 
Zet je licht aan!   
Dit is een actie van de ANWB om mensen te attenderen dat het langzamerhand weer tijd is om de verlichting van de fiets in orde te hebben en aan te zetten! Dan is er in de herfstvakantie misschien nog wel tijd om de fiets van uw kind te controleren.  
 
Herfstvakantie
Op vrijdag 21 oktober krijgen de kinderen allemaal herfstvakantie. De groepen 1 t/m 4 om 12.15 uur en de kinderen van de groepen 5 t/m 8 om 14.30 uur.
We starten weer op maandag 31 oktober om 08.30 uur.
Er is die dag géén luizencontrole. Dit doen we niet meer, zoals we al eerder uitgelegd hebben.
Wij willen u wel vriendelijk vragen om de haren van uw kind even te checken op hoofdluis, voordat hij/zij weer naar school gaat. Ook is het handig om bij twijfel ’s  morgens te testen of uw kind vrij is van corona!
Het is heel wat, maar zo zorgen we er samen voor dat we allemaal weer ‘normaal’ aan het werk kunnen na de vakantie. Bedankt voor uw begrip!
 
Lampionnenoptocht door Herveld:
Ook dit jaar organiseert de Oranjevereniging een lampionnenoptocht.
Op vrijdag 4 november bent u vanaf 18.00 uur welkom bij ‘de Hoendrik’ in Herveld. We starten om 18.30 uur. Voor jong en oud is er plezier tijdens de mooie lichtjesoptocht door de straten van Herveld. In de kleutergroepen wordt er op school een lampion geknutseld. Wilt u graag een lampje en/of een lampion kopen? Dit kan bij ons kraampje voorafgaand aan de lampionnenoptocht.
Dit jaar kun je, naast gezellig meelopen, ook met een prijsvraag meedoen. Wat die prijsvraag is, zien jullie binnenkort op onze socials en op de posters in het dorp. Lopen jullie ook gezellig mee? Wij hopen jullie allemaal te zien op 4 november!
Oranjevereniging Herveld Andelst.
 
Halloween in de bibliotheek in ‘de Hoendrik’ in Herveld.
Op maandag 31 oktober (na de herfstvakantie) komt er in de bibliotheek in Herveld, ter ere van Halloween, een verhalenverteller Paul Groos. Hij komt vertellen over Sprookjes met Spookjes. Hij vertelt een beetje enge, maar vooral grappige spookverhalen.
Alle kinderen vanaf 6 jaar zijn van harte welkom.
Tijd: 15.30 – 16.15 uur.
Kosten: geen: gratis!
(namens Bibliotheek Gelderland Zuid).
Verjaardagen:
Deze week dus in de herfstvakantie zijn jarig:
Jesper, Thomas, Noud, Tygo en Jaivy.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een heel fijne, super gezellige, verjaardag!
 
Spreuk van de week:
‘Herfst: waar blader ik nou dan weer doorheen?’ (Loesje)
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijne vakantie!
Lekker een weekje uitrusten. Graag tot maandag 31 oktober!