UDSG 21-05-2021

Beste ouders,
 
Afscheid:
Wij delen u mede dat wij afscheid gaan nemen van juf Marieke.
Juf Marieke heeft een andere baan geaccepteerd en daarmee gaat ze een nieuwe uitdaging aan.
Het is voor onze school heel jammer dat we afscheid moeten nemen van een deskundige leerkracht. Juf Marieke heeft een carrière van 14 jaar ‘op de Willibrordus’ opgebouwd en heeft heel veel kinderen een leuke schooltijd bezorgd. 
Wij wensen haar veel succes, maar vooral veel plezier, met haar nieuwe baan.
Op maandag 31 mei neemt de klas afscheid van haar. Juf Marieke heeft aangegeven geen groot afscheidsfeest te willen; de ouders van ‘haar’ kinderen kunnen ’s middags als ze de kinderen ophalen afscheid nemen.
Vervanging:
We zijn al bezig met het invullen van de vacature die ontstaat; zodra wij u hier meer over kunnen vertellen hoort u dit van ons.
 
Indeling groepen schooljaar 2021-2022:
Zoals u misschien al via het nieuws gehoord hebt, krijgt het onderwijs de aankomende twee jaar extra geld om opgelopen coronavertragingen in te halen, het zogenaamde Nationaal Programma Onderwijs. Dit geld is niet geheel vrij te besteden. Het ministerie heeft een “menukaart” van maatregelen gemaakt waaruit gekozen kan worden. We hebben als school eerst een uitgebreide schoolanalyse gemaakt om vervolgens doelen te stellen. We kiezen acties uit de menukaart die helpen om de doelen te behalen. Éen van de acties die we kiezen is “kleine klassen”.  
Er zitten ongeveer 40 kinderen in de huidige groep 2. Door de extra gelden kunnen we volgend jaar twee kleine groepen 3 maken. Het is goed om te weten dat we volgend jaar pas kunnen beslissen of dit ook twee groepen 4 worden. Het kan dus zijn dat deze groep in de toekomst een combinatieklas wordt.
We werken in het schooljaar 2021-2022 dus met 11 groepen, te weten; 1-2a, 1-2b, 1-2c, 3a, 3b, 4, 5, 6, 7a, 7b, 8.
De formatie (welke leerkracht in welke groep) maken we later bekend, zodra deze definitief samengesteld is.
 
Schoolreisje: 
Volgende week horen we via de overheid of ook de binnen activiteiten in de pretparken open mogen. Zodra dat bekend is neemt de werkgroep de beslissing of het schoolreisje op 8 juni door kan gaan.
Indien alleen de buiten activiteiten beschikbaar zijn dan kiezen we ervoor om het schoolreisje te verschuiven. Voor groep 8 zullen we dan een ander plan bedenken.
U hoort via de volgende Uit de School Geklapt van ons!
 
Bericht van de gemeente Overbetuwe:
Wij kregen de uitnodiging van de Gemeente om mee te doen met de actie ‘Hou ’t schoon 5 minuten show’. Het televisieprogramma ‘De5MinutenShow’dat u misschien al kent via RTL Telekids is verhuisd naar YouTube. Dit programma komt naar de Overbetuwe. Men wil de kinderen van 8 t/m 12 jaar meer bewust maken van het belang van een schone leefomgeving en de verantwoordelijkheid die iedereen daar zelf voor moet nemen. Via de volgende link kunt u een kort filmpje bekijken over deze show. https://www.5minutenshow.nl/aanmeldvideo/
Kinderen kunnen zich aanmelden via www.5minutenshow.nl. De casting is op woensdag 2 juni. Daarna worden er 4 kinderen per aflevering geselecteerd. De opnames zijn op zaterdag 12 juni.
Wij ondersteunen het doel dat men hiermee wil bereiken: de kinderen bewust maken van het feit dat een schone leefomgeving bij jezelf begint!

Studiemiddag op maandag 14 juni 2021:
 De kinderen zijn op maandagmiddag 14 juni 2021 vanaf 12.15 uur vrij.
Het team heeft dan een studiemiddag.
 
Verjaardagen:
Deze week zijn jarig Bram en Teun!
Hartelijk gefeliciteerd! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
 
 

Spreuk van de week:
‘Regen: tijdens het schuilen kom je vaak de leukste mensen tegen’
Bekijk het van de zonnige kant: de meeste regen valt naast je!
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn lang weekend!
Maandag is het 2e Pinksterdag, dan zijn we allemaal vrij!
 
Tot dinsdag!