UDSG 20-09-2019

Beste ouders,
 
Korfbaltoernooi:
2 teams uit groep 5 hebben de 1e en 2e prijs behaald! Geweldig! En ook groep 6 heeft goed gespeeld!
Maar wat eigenlijk nog beter was, is het feit dat er door alle teams heel sportief gespeeld is en dat de deelnemers ook sportief met elkaar om gingen.
Compliment voor alle deelnemers: wat dat betreft hebben jullie allemaal een beker verdiend!
Ook fijn dat er publiek was om deze kanjers aan te moedigen! We hebben genoten van een gezellige middag!


  
Week tegen het pesten:
Aankomende week (23 sept-27 sept) is de 'Week tegen pesten'. Op school zullen we hier, gedurende de week, in de klassen aandacht aan besteden. Mocht uw kind thuis komen met verhalen dan kunt u dit onderwerp thuis ook nog eens bespreekbaar maken. Dit alles natuurlijk met als doel pesten preventief tegen te gaan.
Verder willen we u vragen regelmatig met uw kind te praten om uit te zoeken of hij/zij zich prettig en veilig voelt op school. Mocht u vermoedens hebben dat uw kind pest of gepest wordt, meld dit dan vooral bij de leerkracht, zodat we samen direct kunnen anticiperen.
Op school is juf Linda de anti-pestcoördinator. Juf Ingrid zal dit jaar ook de cursus tot anti-pestcoördinator gaan volgen. Ook bij hen kunt u altijd terecht.


Studiemiddag:
Misschien weet u nog wel dat we vorig jaar de methodiek van Fides toegepast hebben in diverse groepen. Deze methode werkt aan het zelfvertrouwen, weerbaarheid en welzijn van de kinderen. Wij waren zo enthousiast over de aanpak en de ontwikkeling die kinderen hebben laten zien dat we de methode schoolbreed gaan inzetten. Tijdens een aantal studiemiddagen zal het team getraind worden om te kunnen werken met deze methode. Afgelopen dinsdag hebben we de eerste studiemiddag gehad. Vanaf nu zullen de leerkrachten zelf, stapsgewijs, in de groepen aan de slag gaan met Fides.
Om ook u als ouder te informeren over de werkwijze is er een ouderavond gepland (op 8 januari 2020). We zullen een uitleg geven over de Fides methodiek maar ook bespreken hoe school en thuis elkaar kunnen versterken. Fides is namelijk een methode die overal toegepast kan worden. Wij zijn ervan overtuigd dat de kinderen er veel aan zullen hebben in hun sociale en emotionele ontwikkeling. De ouderavond zullen wij nog een keer onder uw aandacht brengen, maar misschien wilt u de datum nu alvast noteren?
 
Schoolapp: 
Er is een storing in de schoolapp, waardoor bij sommige telefoons de app niet te openen is of het Nieuws niet te lezen is. Hier wordt aan gewerkt. Er wordt de komende week een update uitgevoerd waardoor deze problemen opgelost worden.
Onze verontschuldigingen voor het ongemak!
 
ANWB Streetwise:
De kinderen van de groepen 1-2; 3; 5 en 7 hebben afgelopen woensdag een verkeers-praktijk- les gehad die door ANWB Streetwise georganiseerd is.
De instructeurs gaven aan prettig samengewerkt te hebben met ‘onze kinderen’ en vonden het vooral fijn dat de kinderen goed meegedaan en geluisterd hebben. Dat is alweer een compliment! Fijn hoor!
 
Verjaardagen:
22 september:  Bart Winnemuller               
25 september: Noud Vink, Thijs van der Kolk
 
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Noud Vink: hij wordt 4 jaar. Noud is al vanaf de zomervakantie bij ons op school! Wij wensen je veel succes en vooral veel plezier bij ons op school Noud!
 
Spreuk van de week:
“Liever eigenwijs dan helemaal geen zelfvertrouwen…” (Loesje)
 
Wij wensen jullie allemaal een heel prettig weekend!