UDSG 19-11-2021

Beste ouders,
 
We lijken met z'n allen weer ondergedompeld in de Corona-perikelen.
We wensen degenen die Corona heeft beterschap en we hopen dat we elkaar weer snel kunnen ontmoeten op school. Intussen doen wij onze uiterste best om alle groepen draaiende te houden.
We hebben niet kunnen voorkomen dat groep 5 twee dagen thuisonderwijs heeft gehad door het lerarentekort. Er is geen invaller meer te krijgen via de invalpool. Maar gelukkig hebben juf Hanny en meester André ons deze week fantastisch geholpen door in groep 3, 4 en 5 in te vallen. Daar zijn we heel blij mee!
We houden u tussentijds op de hoogte via de app/persoonlijke inbox, zodat u hopelijk nog wat tijd hebt om maatregelen te kunnen nemen, mocht uw kind onverwacht toch thuis moeten blijven.
Als we het samen kunnen regelen, dan komen we tot de beste resultaten!
Bedankt voor uw begrip.
 
Ouderraad:
In oktober was de jaarvergadering van de Ouderraad georganiseerd. Het jaarverslag kunt u op de site en in de app terugvinden.
Suzan Swartjes-van Noordenburg is jarenlang voorzitter geweest en heeft, na het verstrijken van haar zittingsperiode, de voorzittershamer overgedragen aan Rob Hetterscheit. Rob stelt zich later nog aan u voor. Wij wensen Rob veel succes, maar vooral veel plezier bij de Ouderraad.
Wij bedanken Suzan voor haar jarenlange inzet voor school en dan met name voor de festiviteiten en activiteiten van de Ouderraad. Er is al op gepaste wijze afscheid van Suzan genomen binnen de Ouderraad. Maar we zullen haar zeker binnen de school blijven zien!

Ouderbijdrage:
Het is een kleine stap om op deze plaats het bericht van de Ouderraad over de vrijwillige ouderbijdrage onder uw aandacht te brengen.
 
Zoals ieder jaar vraagt de Ouderraad u om een ouderbijdrage te doen, zodat wij aanvullende activiteiten kunnen organiseren voor uw kind. Denk hierbij o.a. aan het Sinterklaasfeest, Kerstfeest, Carnaval en vele overige activiteiten die niet door het Ministerie van Onderwijs worden bekostigd.
Als Ouderraad sparen wij ook een deel van uw bijdrage om het schoolreisje te betalen. Daarnaast draagt de Ouderraad bij aan verjaardagen en speciale gelegenheden van leerkrachten zodat uw kind geen extra geld mee naar school hoeft te nemen.
De ouderbijdrage is voor schooljaar 2021-2022 vastgesteld op € 25,- per kind, wat gelijk is gebleven aan voorgaande jaren. Om dit schooljaar wederom leuke activiteiten te organiseren rekenen wij op uw financiële steun. Wilt u bij het overmaken rekening houden met onderstaande gegevens?
 
Deze bedraagt voor dit schooljaar (2021-2022):
Bedrag                                 : € 25,00 per kind
Rekeningnummer           : NL55RABO0133996514
Ten name van                   : Ouderraad St. Willibrordusschool
Omschrijving                    : ouderbijdrage en voor- en achternaam van uw kind(eren) + klas
 
Wij zetten ons altijd in zodat ieder kind kan deelnemen tegen een zo laag mogelijk bijdrage. Uw ouderbijdrage is geen wettelijke verplichting, maar voor de Ouderraad is dit de belangrijkste bron van inkomsten om activiteiten voor uw kind te kunnen organiseren. Aanvullend organiseren wij ook acties zoals de flessen- & bloembollenactie.
We verzoeken u de bijdrage vóór de kerstvakantie aan ons over te maken. Mocht u een regeling willen treffen dan kunt u een mail sturen naar ouderraad@willibrordusherveld.nl  
Wij rekenen op uw bijdrage! Alvast bedankt.
 
Met vriendelijke groet,
Bart Hasselbach
Penningmeester Ouderraad St. Willibrordusschool
 
Sinterklaas:
Zoals we u al eerder meedeelden via de Uit de School Geklapt zou Sint op 2 december zijn verjaardag bij ons op school vieren.
Helaas heeft hij ook af moeten zeggen omdat hij, gezien zijn leeftijd, geen risico wil lopen in het kader van een corona besmetting voor hem en zijn Pieten.
Dat is heel jammer, maar we proberen er met elkaar toch een gezellig feest van te maken!
Het programma voor die dag wordt aangepast!
Belangrijke data:
24 november: dan zetten alle kinderen de schoen. Geef uw kind maandag of dinsdag een extra schoen mee!!
2 december: pietengym voor groep 1 t/m 5 in de grote gymzaal van 'de Hoendrik'. Graag gymschoenen meenemen op die dag! Groep 6 t/m 8 mogen de gymkleren thuis laten. Zij gaan een andere leuke sportieve activiteit doen.
 
Groep 6 t/m 8:
Er is geld uitgedeeld voor de surprises. Er zijn lootjes getrokken.
De kinderen zijn al druk bezig om iets leuks voor het klasgenootje te bedenken.
Veel succes allemaal en op 2 december: heel veel plezier!
 
Pokémonkaarten:Pokémon - Wikipedia
Vanaf volgende week mogen de kinderen geen Pokémonkaarten meer meenemen naar school.
We hebben inmiddels al verschillende ruzies opgelost en veel tranen gedroogd (want van ruilen...).
Er ontstaat veel onrust tussen de kinderen tijdens de pauzes en het kost veel tijd om dit na de pauzes allemaal uit te zoeken en recht te zetten. Dus vandaar ons besluit: we laten ze weer lekker spelen op het plein en de kaarten blijven thuis. Wij vertrouwen op uw begrip.
 
Stibat:
De Stichting Stibat Services geeft opdracht aan Stichting Batterijen om o.a. zorg te dragen voor inleverpunten én het ophalen van o.a. Batterijen. Zij sorteren en recyclen.
Er staat het hele jaar in de hal voor in de school een grote groen/blauwe ‘zuil’ waar u uw lege batterijen in kunt deponeren. School ontvangt hier een vergoeding voor: dat kunnen wij weer gebruiken voor materialen voor de kinderen! Hopelijk een kleine moeite waarmee wij de kinderen een groot plezier kunnen doen. Dus...hebt u lege batterijen? Geef ze aan uw kinderen mee! Dank je wel.
 
Kerst: 
Wij zijn nog druk bezig met het programma rond de kerstviering en deze aankondiging is uiteraard onder voorbehoud van nieuwe coronamaatregelen. Wij kunnen u alvast vertellen dat we ook dit jaar geen ouders ontvangen tijdens het kerstdiner.
We zijn wel van plan om het vroeg in de avond te organiseren, zodat de kinderen in hun mooiste kleding en als het al donker is met hun klasgenootjes kunnen genieten van een heerlijk kerstdiner!
U hoort via de app/klassenboek of via de klassenouders hoe we het precies gaan organiseren en wat u kunt doen qua gerechten.
Dus...wordt vervolgd...
Als dit diner door kan gaan dan zijn de groepen 1 t/m 4 op 24 december vrij en de groepen 5 t/m 8 zijn dan 12.15 uur uit. Noteert u dit vast in uw agenda?
 
Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: Yara, Simon, Zoë, Isa, Noud, Feline en Olaf
Hartelijk gefelicteerd allemaal! Wij wensen jullie een onvergetelijke, gezellige, verjaardag.
 
Spreuk van de week:
‘Schoen zetten: het enige moment van het jaar dat je wortels kunt ruilen voor chocola!” (Loesje)
 
Wij wensen jullie allemaal een heel gezellig, gezond, weekend!
Graag tot maandag!