UDSG 18-12-2020

Beste ouders,
 
Wij dachten het jaar 2020 iets rustiger af te sluiten, dan we nu gedaan hebben.
We waren allemaal verrast door de beslissing van de regering om ook de basisscholen te sluiten vanaf woensdag 16 december 2020.
We kijken terug op een bijzonder jaar. We werden in maart allemaal opgeschrikt door het sluiten van de scholen en nu weer. Laten we hopen dat deze lockdown effectief zal zijn, dat er met vaccineren begonnen kan worden, en dat we in de loop van 2021 weer terug kunnen naar ‘normaal’. Maar op de eerste plaats, laten we hopen dat 18 januari alle kinderen weer naar school mogen.
 
Kerst 2020:
Het thema rond Kerst dat op school is behandeld is ‘elkaar in het licht zetten’.
Geef elkaar een compliment, houd rekening met elkaar en let een beetje op elkaar. Iedere klas had een eigen project gekozen om dit thema verder uit te werken.
Omdat de scholen eerder gesloten werden hebben sommige klassen het project niet meer kunnen uitvoeren. In andere klassen is dit nog wel gelukt.  
Als voorbeeld hebben de kinderen van groep 3 en 4 een kerstkaart gemaakt voor de bewoners van Hofstaete en de Hoge Hof die ze nog hebben kunnen bezorgen.
En ook werden er al producten ingezameld voor de Voedselbank met een mooi resultaat!
Fijn dat de kinderen toch nog iets hebben kunnen betekenen voor een ander: zo leren ze wat Kerst ook is: een lichtpuntje proberen te zijn voor een ander die het minder goed heeft dan jijzelf of die best een beetje aandacht kan gebruiken.

Ouderraad:
De leden van de Ouderraad trakteerden de kinderen nog op een prachtig (en lekker) rendier! Ook hebben ze het team nog bedankt met een traktatie: heel fijn dat wij zo’n actieve Ouderraad hebben!
Dank je wel!
 
 
 


Stichting Leergeld helpt bij aanschaf laptop:
Via de Gemeente kregen wij bericht over de Stichting Leergeld.
Een laptop om thuis schoolwerk te kunnen doen is in deze tijd onmisbaar. Helaas is de aanschaf van een laptop in veel gezinnen niet zomaar mogelijk. Stichting Leergeld Oost Betuwe helpt deze gezinnen in de Overbetuwe.
Voor wie?
Stichting Leergeld richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar met een laag inkomen. Zij kunnen de aanschafkosten van een laptop nauwelijks opbrengen. Het inkomen van een gezin moet aantoonbaar onder de grens van 150% bijstandsniveau zijn (eerder 130%). Voor de aanvraag van een laptop is dit tijdelijk aangepast. Zo kan Stichting Leergeld tijdens de corona crisis meer kinderen aan een laptop helpen. De stichting zet zich in om alle kinderen te laten meedoen.
Heeft u een (gebruikte) laptop over? Neem dan contact op met Stichting Leergeld.
 

Een nieuwe Lock down, wij denken graag met je mee!

Deze tijd vraagt veel van ons, het is schakelen, meebewegen en zoeken naar hoe je je dagelijkse bezigheden in kunt plannen van thuiswerken tot thuisonderwijs en huishoudelijke taken. We kunnen ons voorstellen dat je soms even niet weet hoe je het allemaal moet regelen.
Wij zijn er om je wat op weg te helpen!
Op afstand kunnen we met je meedenken en met je bekijken wat je op dit moment en in de aankomende weken nodig hebt om alles te regelen. Zorgen voor jezelf en elkaar is juist nu erg belangrijk!
Daarnaast kun je altijd contact met ons opnemen via onze Luister - en Advies lijn (06-30828683), te bereiken op maandagen tussen 10:00 uur en 13:00 uur.
Ik ben Laura Thijsen, schoolmaatschappelijk werker en ik ben op maandag, dinsdag, woensdagochtend, donderdag en vrijdagochtend bereikbaar via l.thijsen@santepartners.nl.
 
Foto Koch:
Hebt u al een kijkje genomen op de site van Foto Koch? Bestellen kan nog steeds, dus mocht u er niet meer aan gedacht hebben, dan is dit een geheugensteuntje.
 
Afscheid:
De kinderen van groep 3 hebben afscheid genomen van Fayenn. Ze gaat verhuizen en naar een andere school. Dat vinden wij heel jammer maar wel fijn voor Fayenn: we wensen haar veel plezier in haar nieuwe huis én op de nieuwe school! Dag Fayenn!!
 
Verjaardagen:
 
Tijdens de komende weken zijn jarig:
Lena, Fedde, Cindy, Abel, Zoë, Fabienne, Joudi, Lotte, Linde, Nina, Isa, Boris, Silke, Sjoerd, Yze, Loek, Hatice, Saar en Seb.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Fabienne en Lotte. Zij worden 4 jaar en komen bij ons op school. Lotte is al een paar keer een kijkje komen nemen en vond het heel erg leuk in haar klas.
Wij wensen jullie heel veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Fabienne en Lotte!
 
Fijne vakantie!
Wij wensen u fijne feestdagen met elkaar, het is misschien anders dan u gewend was, maar geniet vooral van het samen zijn met het gezin. We gaan samen voor een gelukkig maar hopelijk vooral gezond 2021!
 
De kinderen starten op 5 januari met het werken via Teams. En hopelijk zien we elkaar weer op school vanaf 18 januari. Zodra er nieuws is laten we het u weten via de app.