UDSG 18-09-2020

Geachte ouders,
 
Maatregelen i.v.m. Corona:
Wij snappen dat het heel lastig is om te beslissen of uw kind wel of niet naar school kan bij lichte klachten. Wij verwijzen kortheidshalve naar de beslisboom van Boink (google Boink beslisboom), daar vindt u 2 versies: voor kinderen van 0 t/m 6 jaar en voor kinderen van 7 t/m 12 jaar.
Maar vragen en overleggen mag natuurlijk ook altijd.
 
Excursies:
Wij hebben besloten dat er geen excursies plaatsvinden waarbij we hulp c.q. vervoer van ouders nodig hebben, dit i.v.m. de Corona maatregelen.
 
Groep 3:
Volgende week gaat groep 3 ‘op excursie’ naar een boomgaard in de buurt. Juf Annelies en meester Sjoerd (stagiaire) lopen met de kinderen naar de boomgaard van juf Jeanet. Daar gaan ze bekijken hoe peren groeien, hoe je die kunt plukken en daarna worden ze gestoofd, zodat de kinderen de volgende dag kunnen proeven hoe lekker dat is!
Deze week leren ze woordjes en lezen ze samen boekjes over de natuur, fruitbomen en het fruit dat er van af komt.



Foutje…
Vorige week hebben we bekend gemaakt wie de klassenouders voor dit jaar zijn.
Helaas is daar een foutje in geslopen.  Wij waren groep 6a vergeten. Sorry Amanda!
 
Onderstaand het volledige overzicht:
Groep   
1-2 A  Vivian de Zeeuw 
  Esther Cornelissen 
1-2 B  Marloes v.d. Waart (moeder Tibbe) 
1-2 C  Margriet Hasselbach 
Ingrid Versteegen 
Brenda v.d. Boom 
  Rianne Mombarg 
Roelie Tijssen 
6b Amanda v.d. Kolk
6a Angelique van Lavieren 
  Marja Bosch 
Daphne Feije 
  Tineke Spée 
Manon van Niersen (moeder Isa) 
 
BOS: Bibliotheek Op School:
Zoals u misschien al gelezen of gehoord hebt van uw kind hebben wij op school een bibliotheek. De BOS (Bibliotheek Op School) is aangesloten bij de Bibliotheek Gelderland Zuid.
De inschrijving van de kinderen voor de BOS gebeurt door de Bibliotheek in samenspraak met school. De lijsten worden, uiteraard beveiligd, verzonden en verwerkt. Hierdoor heeft uw kind op school geen pasje nodig.
De inschrijving bij de bibliotheek is tot 18 jaar gratis. Mocht u met uw kind(eren) ook naar de bibliotheek in Zetten of Elst gaan, dan moet hij/zij wel ingeschreven worden en dan krijgt uw kind ook een pasje. Hier zijn dus geen kosten aan verbonden.
 
Kamp en Musicalfilm groep 8 vorig jaar!
De USB sticks met de kamp- en musicalfilm liggen klaar op school. Voor € 10,00 is de stick af te halen op school. Vanwege de nog steeds geldende coronaregels graag gepast betalen en afhalen op vrijdagmiddag tussen 14.45 en 15.15 uur. Graag melden bij de hoofdingang van de school. Wij wensen jullie alvast veel kijkplezier. Groetjes juf Linda & Meester Guido.
 
Kinderpostzegelactie: voor kinderen door kinderen: “Geef een veilig thuis”.
Wanneer: van 23 t/m 30 september mogen de kinderen langs de deuren gaan. Het mag dit jaar gelukkig wel, zelfs tijdens de Coronapandemie. Om de kinderen veilig op pad te laten gaan zijn er diverse maatregelen genomen en zijn er verschillende manieren gevonden om deel te nemen aan deze actie.

1. Persoonlijke videoboodschap. Stichting Kinderpostzegels gaat digitaal! Voor het eerst krijgen kinderen dit jaar de mogelijkheid om de producten van de Kinderpostzegelactie met een persoonlijke videoboodschap digitaal te verkopen. Zoals je van ons kunt verwachten zorgen wij ervoor dat deze manier van verkopen door basisschoolleerlingen voldoet aan alle mogelijke privacyregels. Benieuwd welke dit zijn? Kijk op de site van Kinderpostzegels.nl/zo komen we langs.
Via een persoonlijke pagina kunnen kinderen hun eigen videoboodschap opnemen en deze doorsturen naar familie, vrienden en kennissen. Bovendien kunnen zij via hun persoonlijke pagina de bestellingen en verkopen overzichtelijk bijhouden. Dus hoe leuk is het als er bestellingen binnen komen via de verstuurde videoboodschappen!


2. Verkoop box
Ieder jaar stemt het straatbeeld vrolijk door kinderen die langs de deuren gaan om producten van de Kinderpostzegelactie te verkopen. En wie kent de bekende deurzegels op de deuren niet? Ook dit jaar zullen de kinderen van deur tot deur gaan. Maar met gepaste afstand! Vanwege de geldende 1,5 meter maatregel kunnen de kinderen dit jaar op pad met een speciaal ontworpen verkoop box. 
 
 




3. Bestelformulier door de brievenbus
Het kan natuurlijk gebeuren dat kinderen niet mogen aanbellen of dat er niemand thuis is. Dan kan een kind het bestelformulier achterlaten in de brievenbus en kan de bewoner alsnog bijdragen aan een veilig thuis voor ruim 90.000 kinderen.
 
Wij wensen de kinderen van de groepen 7 en 8 veel plezier en hopen dat we samen een mooie bijdrage kunnen leveren aan deze actie!
 

Week tegen het pesten: 
Aankomende week (21 sept.t/m 25 sept) is de 'Week tegen pesten'. Op school zullen we hier, gedurende de week, in de klassen aandacht aan besteden. Mocht uw kind thuis komen met verhalen dan kunt u dit onderwerp thuis ook nog eens bespreekbaar maken. Dit alles natuurlijk met als doel pesten preventief tegen te gaan. 
Verder willen we u vragen regelmatig met uw kind te praten om uit te zoeken of hij/zij zich prettig en veilig voelt op school. Mocht u vermoedens hebben dat uw kind pest of gepest wordt, meld dit dan vooral bij de leerkracht, zodat we samen direct kunnen anticiperen.  
Op school zijn juf Linda en juf Ingrid de anti-pestcoördinatoren. Ook bij hen kunt u altijd terecht. 
 
Charlie Charlie Challenge:
Wij kregen een telefoontje van een ongeruste ouder die ontdekt had dat haar kind samen met vriendjes het bovengenoemde ‘geestenspel’ speelde.
De Charlie Charlie Challenge is een spel waarbij deelnemers de 'geest' Charlie aanroepen, die vervolgens gevraagd wordt om (gesloten) vragen te beantwoorden. Het spel wordt gespeeld met twee potloden die dwars op elkaar liggen, en een vel papier. Het verhaal gaat dat het gebalanceerde potlood beweegt na het stellen van vragen; in werkelijkheid verplaatst het balancerende potlood zich door de uitoefening van een fysieke kracht, door bijvoorbeeld zachtjes te blazen.
Indien u de spelregels en het verloop wilt lezen, dan verwijzen wij u naar Wikipedia (Charlie Charlie Challenge).
Wij willen benadrukken dat school niet achter het spelen van dit spel staat en er ook geen aandacht aan zal besteden.
 
Verjaardagen:
Deze week zijn jarig Fenna, Guus, Twan, juf Esther en meester Guido.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal: wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Fenna en Twan. Zij worden 4 jaar! Ze zijn beiden al ‘op de Willibrordus’ begonnen, direct na de zomervakantie! Wij wensen jullie heel veel succes, maar vooral veel plezier bij ons op school Fenna en Twan!
 
 
Spreuk van de week:
“Die pestkop…ik zal wel iets hebben waar ie jaloers op is… “(Loesje)
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend! Tot maandag!