UDSG 17-04-2020

Welkom bij de St. Willibrordusschool!

Beste ouders,

Nog even volhouden is de boodschap van de regering. Dat is soms makkelijker gezegd dan gedaan. Maar we zien dat er hard gewerkt wordt thuis en dat iedereen zijn best doet om er het beste van te maken. In het team zijn we al volop bezig met nadenken over de verschillende scenario’s die na de meivakantie van toepassing kunnen zijn. Wat gaan we doen als de scholen dicht blijven? Of hoe gaan we het aanpakken als we 1,5 meter onderwijs moeten geven? Hoe kunnen we dat zo praktisch en veilig mogelijk organiseren? Afgelopen week hebben we daarover vergaderd via Microsoft Teams, met het hele team. We hadden al wel eerder vergaderingen in kleine groepjes gehouden, maar het was best indrukwekkend om met zo’n grote groep op deze manier goed te kunnen overleggen.
Het is goed om met elkaar plannen te maken, zodat we deze klaar hebben als de kinderen weer komen. Wat zullen we allemaal blij zijn als het allemaal weer mag!
 
We willen u nog even een kijkje geven op het schoolplein: het wordt echt super mooi!


 
Luizencontrole: 
U bent van ons gewend dat wij alle kinderen controleren op hoofdluis na elke schoolvakantie.
Er zijn allerlei hilarische filmpjes te vinden op internet, maar toch is het goed uw kind(eren) af en toe te controleren.
Wij hopen dat u dit wilt doen, kinderen spelen soms toch nog met elkaar en u kunt ook binnen het gezin bezoek krijgen van deze lastpost! Voorkomen is beter! Succes!
 
Praktijk verkeersexamen 
Dit is helaas niet doorgegaan. Het is wel een idee om zelf rond te fietsen met uw kind(eren). Fiets een keer een andere route dan naar school; neem een boterham mee en ga zomaar ergens ‘picknicken’. Er zijn hier nog wel genoeg rustige plekjes te vinden! Zo verzorgt u zelf een les van Verkeerskunsten!
Veel plezier!
 
Project 2e Wereld Oorlog:
Wij schenken jaarlijks veel aandacht aan de gebeurtenissen tijdens en na de 2e Wereld Oorlog. De kinderen van groep 8 gaan naar een museum en maken werkstukken over een onderwerp dat ze tegenkomen in de geschiedenislessen. Dat is dit jaar allemaal anders. We vieren dit jaar 75 jaar bevrijding: er is genoeg te vinden via internet en Social media om de kinderen hierop te attenderen en er samen even bij stil te staan.
Juist nu kunnen we ons misschien een beetje beter indenken wat onze vrijheid betekent. We weten gelukkig nooit wat er komt/wat er gaat gebeuren, maar we kunnen wel blij zijn met de dingen die we wel hebben. We kunnen lief zijn voor elkaar en op elkaar letten: dat kan zeker ook met 1,5 meter afstand ertussen. Laten we hopen dat ons dat blijft lukken!
 
Meivakantie:
De meivakantie is dit jaar van 27 april t/m 10 mei 2020. We wachten met spanning af of de scholen op 11 mei weer open mogen. Op 21 april horen we hopelijk meer over de beslissingen van de regering. Op 22 april is er een MT-overleg gepland zodat we kunnen bespreken hoe we op school omgaan met deze nieuwe maatregelen. Zodra voor ons alles duidelijk is zullen we u als ouders ook op de hoogte brengen via de app.
 
Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: Teun, Phéline, Maud en Demi.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal!
 
Teun wordt 4 jaar en hij had juist heel veel zin om op de school van zijn grote zus te komen. Helaas moet je (hopelijk nog even) wachten Teun. Maar wij wensen je heel veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’.
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijne verjaardag: maak er een gezellige dag van samen met je ouders en broertjes/zusjes!
 
Spreuk van de week:
‘Deuren worden geopend door ons over te geven aan de dingen die op ons pad komen’.

Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend! Het wordt waarschijnlijk mooi weer! Geniet ervan!
 
 

Delen: