UDSG 16-10-2020

Beste ouders
 
Oudergesprekken:
In de weken na de herfstvakantie worden er oudergesprekken gevoerd met ouders van kinderen uit de groepen 3, 7 en 8.
Ouders van groep 3: voortgangsgesprekken.
Ouders van groep 7: dit zijn de welkomstgesprekken met meester Arthur. Hij is inmiddels weer begonnen en heeft ervoor gekozen om ‘zelf’ de gesprekken met de ouders te voeren.
Ouders van groep 8: dit zijn de gesprekken inzake het voorlopig advies voor het Voortgezet Onderwijs.
De ouders van genoemde groepen krijgen (vandaag 16 oktober) een mail gestuurd met een uitnodiging om een afspraak te maken voor het gesprek. In deze mail staat aangegeven vanaf wanneer de inschrijving geopend is en hoe u in kunt loggen.
 
Ontvangst van de kinderen bij het starten van de dag:
Kleuters: groep 1 en 2:
Na de herfstvakantie blijven we de kleuters op het schoolplein ontvangen: de leerkrachten komen naar buiten en halen de kinderen op. De ouders kunnen daarna volgens de aangegeven routing langs de zijkant van school naar de auto of fiets lopen (zoals u sinds de Coronamaatregelen gewend bent). Bij slecht weer mogen de kinderen zelf naar binnen. Er zal één kleuterjuf buiten zijn en de anderen vangen de kinderen binnen op.
Groep 3 en 4:
De kinderen mogen zelf naar binnen, via de voordeur van de school. De leerkrachten staan ’s morgens niet meer buiten. Maar ’s middags lopen ze wel mee naar buiten. De ouders kunnen de leerkracht dan aanspreken, maar er kunnen ook vragen of opmerkingen via e-mail gesteld worden. Ook is het mogelijk om een afspraak te maken zodat er op een ‘corona-verantwoorde’ manier een gesprek gevoerd kan worden.
Groep 5 t/m 8:
Voor deze kinderen verandert er niks. Ze zetten de fiets op de daarvoor gereserveerde plaats of ze wandelen zelfstandig via het kerkhofpad en via het schoolplein naar binnen. Ze spelen niet buiten voor schooltijd. De leerkracht ontvangt de kinderen in de klas.
 
Registreren en mondkapjes:
Zoals aangekondigd vragen wij bezoekers zich te registreren en de handen schoon te maken bij binnenkomst. Het mondkapje hebben we nog niet verplicht. Dat willen we iedereen zelf laten beslissen: vind je het prettiger om binnen school met een mondkapje te werken, dan kan dat.
 
Nieuws van de Ouderraad:
Op maandag 12 oktober is de jaarvergadering van de Ouderraad gehouden. Vandaag ontvangt u via de Persoonlijke Inbox een kort verslag van deze vergadering met in de bijlage een schrijven met het verzoek om de vrijwillige ouderbijdrage voor het schooljaar 2020-2021 over te maken.
 
Oproep van de Ouderraad:
We gaan SAMEN weer statiegeldflessen verzamelen!
Ondanks dat we nu niet wat extra’s kunnen organiseren voor onze kinderen in verband met corona en het schoolplein in volle gang onder handen wordt genomen, kunnen we wel samen flessen gaan verzamelen! Dit kunnen we dan goed gebruiken op het moment dat we weer wel wat extra’s mogen. Laten we samen flessen gaan sparen!
Vanaf maandag 26 oktober gaan we van start!! Dus bewaar vast uw flessen….
Je kunt de verzamelde flessen en lege kratten, een week lang, inleveren bij de ingangen van school, aan de voorkant van school en bij de kleuteringang. Hier staat een grote Big Bag waar je de flessen in mag deponeren en de kratten naast mag zetten. Geen glaswerk dus!
Op het moment dat er meerdere mensen tegelijk de flessen in de verzamelzakken willen deponeren, dan is het wel belangrijk om ook hierbij op de 1,5 m afstand te letten. Bedankt alvast!
Groeten namens de ouderraadsleden!!
 
Het standaardonderzoek bij kinderen van 10 of 11 jaar:
Een doktersassistente van de afdeling Jeugdgezondheidszorg van GGD Gelderland Midden komt op 10 en 16 november 2020 op school om de standaard onderzoeken bij de kinderen van 10/11 jaar uit te voeren.  Bij dit onderzoek worden de leerlingen zonder ouder gezien.  De ouders hebben een vragenformulier toegestuurd gekregen op het huisadres en mogen deze ingevuld in een gesloten enveloppe aan het kind meegeven. School verzamelt deze voor de doktersassistente. Zonder toestemming van de ouders kan er geen onderzoek plaatsvinden.
 
Maandag 26 oktober: luizencontrole!
We hebben weer genoeg ouders gevonden die de kinderen willen controleren op hoofdluis.
We vragen deze ouders mondkapjes te dragen tijdens de controle, hun handen
te ontsmetten bij binnenkomst in school (bij alle ingangen staat een tafel met deze materialen), het registratieformulier en checklist in willen vullen en daarna naar de groep gaan waar men ingedeeld is.
 
Foto Koch: 
Op maandag 9 november en woensdag 11 november a.s. komt de schoolfotograaf op school. 
U krijgt van Foto Koch via school een brief met uitleg over het bestellen van de foto’s via de app in de Persoonlijke Inbox.  
Op woensdag 11 november worden er foto’s gemaakt van de broertjes/zusjes (Brusjes). 
Indien u kinderen hebt die nog thuis zijn, of die op een andere school zitten, en u graag een foto van uw hele gezin wilt hebben, dan kan dat. Het schema voor die dag is als volgt: 
Locatie: kleutergymzaal
Tijd:  Wie:  Duur: 
08.30 uur  Brusjes A t/m L  45 minuten 
11.15 uur  Brusjes M t/m Z  45 minuten 
Wilt u dit in uw agenda noteren? De fotograaf heeft die dag een strakke planning, dus het is van belang om deze tijd aan te houden. U mag dan met uw kind(eren) die niet bij ons op school zit(ten) komen en de schoolgaande kinderen worden uit de groep gehaald.  
Wij vragen u, in verband met Corona, buiten te wachten. Er is een ouder die uw kind/kinderen mee naar binnen neemt voor de foto. Mocht dit niet lukken (als uw kind verdrietig wordt) en u zelf mee gaat naar binnen dan moet u het registratieformulier en de gezondheidscheck invullen en uw handen reinigen.
Ook vragen we ouders nadrukkelijk om de 1,5 m afstand in de gaten te houden.
We moeten allemaal opletten om verantwoord met de regels om te gaan, maar anderzijds is het fijn dat de foto toch gemaakt kan worden.
 
Scholenmarkt HPC Zetten:
Deze was gepland op 18 november, maar gaat vooralsnog niet door! Dit in verband met de verscherpte Corona maatregelen. Zodra wij informatie krijgen van het HPC brengen wij u op de hoogte.
 
Zet je licht aan! 
Dit is een actie van de ANWB om mensen te attenderen dat het langzamerhand weer tijd is om de verlichting van de fiets in orde te hebben en aan te zetten! Dan is er in de herfstvakantie misschien nog wel tijd om de fiets van uw kind te controleren.
 
Finale voorleeswedstrijd:
Die wordt vandaag (vrijdag 16 oktober) gehouden. Vorige week hebben we dit al in de UDSG vermeld. Het was een beetje verwarrend. Alle kinderen vanaf groep 5 gingen voorlezen in de adoptiegroep. Maar de kinderen van de groepen 7 en 8 doen mee met de voorleeswedstrijd, dus uit deze groepen wordt iemand gekozen die onze school mag vertegenwoordigen bij de regionale voorleeswedstrijd.
 
Verkeerskunsten:
De afgelopen week hebben de kinderen een praktijk verkeersles gehad op het school- en aai- en zwaai- en kerkplein. Het is leuk en heel leerzaam om op deze manier bezig te zijn met de verkeersles.  Wij willen via deze weg de ouders die geholpen hebben op deze dagen hartelijk bedanken! Fijn dat u tijd vrij wilt maken voor school.
 
Van de Parochie Maria Magdalena ontvingen wij het verzoek onderstaande uitnodiging met u te delen.
Informatie avond Eerste Heilige Communie 2021
Als uw kind dit jaar in groep 4 zit, mag hij of zij de Eerste Heilige Communie doen. Het duurt nog even voor het zover is, maar er moet ook nog veel gedaan worden. De werkgroep Eerste Heilige Communie van de parochie H. Maria Magdalena regelt veel zaken om u te helpen bij de voorbereiding op de Eerste Heilige Communie van uw kind.
Voor alle ouders die erover denken hun kind de Communie te laten doen, is er een informatieavond. Ook ouders die nog niet zeker weten of ze hun kind de Communie willen laten doen, zijn van harte welkom. Deze avond vindt plaats op dinsdag 10 november 2020 om 20.00 uur in ontmoetingscentrum ‘De Hoeksteen’ aan de Pr. Irenestraat 58 te Elst. U kunt zich voor deze informatieavond opgeven bij het secretariaat van de parochie. Telefoonnummer 0481-451371 (keuze1) of via de mail secretariaat@rkparochiemariamagdalena.nl.
 
Verjaardagen:
De komende 2 weken zijn jarig: Robbert, Mels, Jens, Luuk, Louke, Fayenn, Dias, Delise, Thomas, Robine en Noud. Wij wensen jullie allemaal een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag. Misschien ben je wel in de herfstvakantie jarig! Gezellig hoor.
Wij vragen uw speciale aandacht voor Louke, zij wordt 4 jaar en komt bij ons op school. Wij wensen je heel veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Louke!

Herfstvakantie:
Volgende week zijn we een weekje vrij. Wij wensen jullie allemaal een fijne vakantie: even een weekje tijd om uit te rusten! Graag tot maandag 26 oktober!
 
Tijd verzetten!
In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober gaat de wintertijd in.  
De klok wordt één uur teruggezet.


 
Spreuk van de week:
“Weet je wat jij zou moeten doen? Helemaal Niets! Fijne vakantie!”
 
En voor nu: fijn weekend!