UDSG 16-08-2019

Beste ouders,

Nog één weekend te gaan en dan zit de zomervakantie er toch echt weer op!
Voor sommigen zal het te snel gegaan zijn en anderen zijn misschien blij dat het ‘normale’ ritme weer op gang komt.
Wij hopen in ieder geval dat de kinderen weer met nieuwe energie en vol goede moed aan het nieuwe schooljaar beginnen.
Wij verwachten alle kinderen terug op maandag 19 augustus om 08.30 uur.
 
Nieuwjaarsreceptie:
Wij nodigen alle ouders en kinderen van harte uit voor de ‘nieuwjaarsreceptie’. Alle ouders en kinderen worden maandag 19 augustus welkom geheten op het schoolplein. Daarna mogen de ouders meelopen met de kinderen naar de groep om een kijkje te nemen onder het genot van een kopje koffie of thee met…
Wij vinden het belangrijk dat ouders de kans krijgen om samen met de kinderen een eerste indruk te krijgen van de nieuwe groep.
Rond 09.00 uur sluiten we dit gedeelte af en dan mogen de ouders naar huis en gaan de kinderen beginnen.
 
Welkom:
Natuurlijk heten wij alle kinderen van harte welkom op school na een vakantie van zes weken. Maar een bijzonder welkom is voor een aantal ‘nieuwe’ instromers die 19 augustus in de kleutergroep starten.
Welkom: Esmee van Eldik, Julia Hasselbach, Vajèn Velthuizen, Noud Vink, Soof de Ruijter, Sepp Echter, Isebell van Eck
Tevens heten wij de kinderen die instromen in een hogere groep ook van harte welkom. Dit zijn: Fayenn Hanhart, Lynn Veldhuizen: zij zijn pas verhuisd en komen bij ons op school. Wij wensen jullie heel veel succes en vooral veel plezier  ‘op de Willibrordus’.
 
Luizencontrole:
Wij zijn gewend om op de 1e dag na elke vakantie te controleren op hoofdluis. Door de nieuwjaarsreceptie zal het tijdstip een beetje opschuiven.
Alle ouders die vorig jaar gecontroleerd hebben zullen nu ook in dezelfde groep van ‘vorig jaar’ controleren. Nadat de klassenouders bekend zijn in de nieuwe groep, zullen de groepen toegekend worden aan de luizenouders. Dan controleert u weer in de groep van uw kind. Indien er hoofdluis geconstateerd wordt, dan volgen we het protocol Hoofdluis. De ouders worden gebeld indien er ‘levende luizen’ gevonden worden. Het kind dient dan direct behandeld te worden. Indien er neetjes gevonden worden, dan krijgen alle kinderen van de groep een briefje mee waarin dit gemeld wordt en waarin de ouders verzocht worden de haren van het kind zelf ook goed na te kijken en te kammen met een luizenkam. Indien nodig: behandelen met een speciaal antiluizenmiddel.  Kammen is het belangrijkste, dan kam je alle neetjes er uit.
Wij verzoeken alle ouders op die dag de haren van de kinderen/het kind niet al te ingewikkeld in te vlechten of iets dergelijks: op die  manier kunnen de controlerende moeders goed doorwerken. Bedankt!
 
Informatie avond:
Wij organiseren op 27 augustus een informatie avond. Tijdens deze avond krijgt u informatie over de leerstof die komend jaar behandeld wordt in de nieuwe groep van uw kind.
De tijden zijn als volgt vastgesteld:                               
Groep 1, groep 3a en groep 4b: 19:00 – 19:45 uur.
Groep 2, groep 4a en groep 5b:  20:00 – 20:45 uur.
Groep 5a, groep 6 en groep 7: 19:00 – 19:45 uur en om  20:00 – 20:45 uur.
Groep 8: 19:00 – 20:00 uur en om  20:00 -  21:00 uur.
In de groepen 5a, 6,7 en 8 wordt dezelfde presentatie twee keer gegeven. Op deze manier heeft u de mogelijkheid om meerdere presentaties bij te wonen. Met groep 3a en groep 4a bedoelen we de combinatiegroep 3-4. Met groep 4b en groep 5b bedoelen we de combinatiegroep 4-5.
Ook de medewerkers van Partou zijn op deze avond aanwezig. Dus als u informatie wilt over BSO of het KDV dan kunt u daar terecht.
 
Schoolapp:
U kunt alle informatie over school vinden via de schoolapp. Deze app kunt u downloaden via de app-store of via Play-store. Zoek School App en dan kies je voor St. Willibrordusschool Herveld (Concapps B.V.). Daarna wordt de app geïnstalleerd.
Wij raden aan om even rustig te kijken wat u via de App allemaal kunt doen.
Ziek melden, Verlof aanvragen, de nieuwsbrief lezen, de agenda bekijken…eigenlijk alles, maar mocht het niet helemaal duidelijk zijn, dan kunt u natuurlijk altijd even binnen lopen of een mail sturen voor uitleg.
Er is ook een handleiding over het gebruik van de app beschikbaar.
 
Verlof aanvragen:
Het kan natuurlijk voor komen dat u onverhoopt onder schooltijd naar een dokter, tandarts of andere afspraak moet met uw kind. Toch vragen wij u vriendelijk maar wel dringend, deze afspraken zo veel als mogelijk buiten schooltijd te plannen.
Ook zijn de regels voor het verlenen van buitengewoon verlof (extra vrije dagen) aangescherpt.
De directie mag alleen bij hoge uitzondering verlof verlenen. De controle door de leerplichtambtenaar zal vaker voor komen. Indien ouders beslissen om hun kind thuis te houden zonder dat daarvoor toestemming is verleend, dan is dat onder hun eigen verantwoording.
U kunt altijd met de directie overleggen.
 
Ouderportaal:
Via het ouderportaal kunt u inloggen in de leerlingenadministratie ParnasSys. Hier vindt u bijvoorbeeld het rapport van uw kind en de persoonsgegevens zoals bekend op school. U heeft hiervoor een wachtwoord en gebruiksnaam ontvangen toen uw kind op school kwam. Bent u de gegevens kwijt kunt u een mail sturen naar: info@willibrordusherveld.nl.
Het ouderportaal vindt u ook via de schoolapp. Wilt u uw emailadres, woonadres en telefoonnummer controleren en misschien (bij gescheiden ouders) een extra emailadres, woonadres en telefoonnummer toevoegen?
 
Mad Science:
Op 10 september  vindt er een Promoshow plaats van Mad Science.
Mad Science is een naschoolse wetenschap en techniekcursus.
Kinderen kunnen deze cursus volgen op donderdag vanaf 14.45 uur op onderstaande data: 3 oktober; 10 oktober; 24 oktober en 31 oktober. De kosten zijn voor eigen rekening.
Wilt u meer weten? Kijkt u maar op Mad Science/naschoolse cursus/voor ouders, indien u de link Inschrijven kiest, vindt u informatie over kosten e.d..
De uiterste inschrijfdatum is 22 september 2019.
 
Inloop:
 
Vanaf dit schooljaar mogen de ouders ’s morgens binnen lopen, met of zonder kind (dat mag u zelf bepalen) indien er iets besproken moet worden met de leerkracht. Dit kunt u dan even afstemmen met elkaar en indien nodig een afspraak maken. Ook kan het zijn dat uw kind u iets wilt laten zien in de klas: dan loopt u gewoon even mee naar binnen. De kinderen die mee naar binnen gaan, blijven binnen. De kinderen die buiten blijven, wachten totdat de bel gaat en gaan in de rij, op aanwijzing van de pleinwacht naar binnen. Wij hopen dat de toegankelijkheid voor de ouders hierdoor nog gemakkelijker wordt en dat ouders op deze manier nog meer betrokken zijn bij de onderwijskundige ontwikkeling van het kind.
Om 8:15 uur gaat de poort open. De deuren gaan om 08.20 uur open en dan is de leerkracht in het lokaal.
Om 08.30 uur starten we met het programma van die dag, dus we willen u vragen op tijd afscheid te nemen zodat we ook op tijd kunnen beginnen. De kinderen van de groepen 1 en 2 worden allemaal door de ouders binnen gebracht.
 
Welkomstgesprekken:
In  week 36 en 37 (week van 2 september en 9 september) worden de welkomstgesprekken gevoerd. De gesprekken zijn voor de ouders van leerlingen van groep 1 t/m 8.  De gesprekken duren 15 minuten per kind.
Voor het plannen van de gesprekken maken wij gebruik van het programma “Schoolgesprek”. U kunt dit programma vinden op onze eigen Willibrordus app of op app.schoolgesprek.nl
De inschrijving kan van dinsdag 20 augustus  06.00 uur t/m vrijdag 30 augustus 06.00 uur.
Ouders die zich na deze datum nog niet hebben ingeschreven worden automatisch ingedeeld.
Wat moet u doen?
  • Ga op de Willibrordusapp naar schoolgesprek of naar de website app.schoolgesprek.nl
  • Gaat u via de website dan moet u eerst de school selecteren Via de app hoeft u geen school te selecteren
  • Vul de voornaam van uw oudste kind op school in (gebruik géén speciale tekens: Corné wordt Corne).
  • Vul uw inlogcode in. Deze code ontvangt u via de uitnodigingsmail.
  • Klik op de openstaande planning en selecteer uw gewenste tijd.
  • Controleer uw e-mailadres en verbeter deze zo nodig. U ontvangt een bevestiging op dit e-mail adres.
  • Wij verzoeken ouders die gescheiden zijn om samen op gesprek te komen. Indien dit echt niet mogelijk is, dan kan één van beide ouders een aparte afspraak maken met de leerkracht.
 
Allergielijst:
Wij hanteren op school een zgn. allergielijst. Is uw kind allergisch en mag het bijvoorbeeld bij verjaardagen geen traktaties hebben, dan vragen wij u dit te melden op school. Tevens verzoeken wij u dan te zorgen voor een vervangende traktatie.
 
Medicijnen toedienen:
Indien uw kind (al dan niet tijdelijk) medicijnen gebruikt die onder schooltijd ingenomen moeten worden, dient u ons daar van in kennis te stellen en toestemming te geven. Het formulier is te vinden in de hal bij het kantoortje van mijnheer Rob.
 
Schooltijden:
 
  Begintijd Eindtijd
Maandag 08.30 uur 14.30 uur
Dinsdag 08.30 uur 14.30 uur
Woensdag 08.30 uur 12.15 uur
Donderdag 08.30 uur 14.30 uur
Vrijdag    
Groep 1 Hele dag vrij  
Groep 2 t/m 4 08.30 uur 12.15 uur
Groep 5 t/m 8 08.30 uur 14.30 uur
 
De kinderen nemen fruit of een boterham en drinken mee voor ’s morgens (speelkwartier), voor de lunch alleen maar brood en/of fruit en drinken. We vragen u de beker die uw kind van school heeft gekregen te gebruiken en nog een eigen beker: dus liever geen pakjes drinken. Ook snoep of kauwgum is niet toegestaan. Op onze site kunt u hierover ook informatie vinden.
 
Kinderen ophalen op het schoolplein:
De ouders van de kinderen van de groepen 1, 2, 3 én 4 mogen de kinderen ophalen op het schoolplein.
De kinderen van de groepen 1 en 2 rondom de deur van de kleuteringang en de kinderen van de groepen 3 en 4 rondom het pannaveld en het podium.  
 
Kinderdagverblijf en BSO Partou:
Het is mogelijk om kinderen van 0 t/m 12 jaar gebruik te laten maken van de diensten van Partou. De allerkleinsten op het kinderdagverblijf en de kinderen die al bij ons op school zitten kunnen gebruik maken van BSO. U vindt informatie via www.partou.nl maar u mag natuurlijk ook altijd even binnen lopen voor informatie. U kunt ook mailen naar: hoofdstraat@partou.nl: op deze manier kunt u uw vragen stellen en neemt men contact met u op.
 
Vakantierooster  en studiedagen Schooljaar 2019-2020
Herfstvakantie 14 oktober t/m 18 oktober
Kerstvakantie 23 december t/m 3 januari 2020
Voorjaarsvakantie 24 februari t/m 28 februari
2e Paasdag 13 april
Meivakantie 27 april t/m 8 mei
Hemelvaart 21 en 22 mei
2e Pinksterdag 1 juni
Zomervakantie 13 juli t/m 21 augustus
Studiedagen Dinsdag 17 september 12:15 uur school uit
  Maandag 2 december 12:15 uur school uit
  Donderdag 12 maart  hele dag vrij
Dit rooster vindt u ook in de app onder vrije dagen!
 
Geheugensteuntje: verdeling van de leerkrachten:
 
Groep Leerkracht Dag
1-2 A Nanine Ma. do. vr. (reuzenochtend)
  Floor di. wo.
1-2 B Claudy Ma. en di
  Diana Wo. en do.
1-2 C Esther Popelier Ma. di. en do.
  Sandra Wo.
  Marieke  
3-4 Esther Tamboer Ma. di. en vr.
  Carien Wo. en do.
4-5 Annelies Ma. di. wo.  
  Nicolien Do. vr.  
5 Bas Ma. di. Wo. do. en vr.
  Yvonne  
6 Joost Ma. di. en vr.
  Ingrid Wo, do
7 Lucy Vrij
  Arthur Ma. di. wo. en do.
8 Linda Ma. di. wo.
  Guido Do. en vr.
Leerling Ondersteuning Ingrid Di.
Groeps-ondersteuning Joost Wo.
  Nicolien Ma. morgen
Ruimtestation Guido Wo. morgen
IB-er Sandra Di, wo. middag en do.
  Lucy Di
MT Team Joost Do.
  Nicolien Ma. middag
  Guido Wo.
ICT Joost Do.
 
Bibliotheek op School:
Kinderen mogen tijdens schooltijd boeken lenen in de BOS. Ze kunnen via de schoolapp boeken reserveren maar ook op school via de site. De kinderen hebben een eigen gebruikersnaam en wachtwoord. Indien ze dit vergeten zijn, kunnen ze dit navragen bij Jeanet.
Het is de bedoeling dat de kinderen de boeken op school laten: mocht u thuis toch een boek van de bibliotheek zien: dat is niet erg, maar wilt u er wel op letten dat het dan weer op tijd ingeleverd wordt? Dit om problemen te voorkomen en er voor te zorgen dat alle boeken weer bij ons terecht komen.
In de vakantieperiode mogen deze boeken ook in Zetten of Elst ingeleverd worden, ze komen dan ook weer bij onze school terecht.
 
Gymrooster:
Dag Groep
Maandag 5 en 6
Dinsdag 3-4; 4-5; 7 en 8
Donderdag 3-4, 4-5, 5, 6, 7 en 8
 
De kinderen dienen gymkleding en gymschoenen mee te nemen.
 
Gevonden voorwerpen:
Er worden regelmatig bekers, broodtrommels, gymtassen, jasjes, vesten etc. etc. gevonden op school. Deze worden in de hal bij de zijingang bewaard. Mist u iets? Neemt u even een kijkje!
 
School Maatschappelijk Werk:
Als ouder kent u uw kind het best. U merkt het dan ook meteen wanneer uw kind niet lekker in zijn/haar vel zit. Slechter eet of slechter slaapt. Het kan zijn dat u dan hulp in roept van school, maar u kunt dan ook contact opnemen met de school maatschappelijk werker. Zij gaat in gesprek met u of met uw kind en op deze manier kan er mogelijk een oplossing gevonden worden. Men hanteert een privacy reglement zodat u er zeker van kunt zijn dat de gegevens vertrouwelijk en zorgvuldig behandeld worden. Onze schoolmaatschappelijk werker is Maud Willems. U kunt rechtstreeks contact opnemen via email mwillems@stmr.nl of tel. 06-10023677 of via de IB-er bij ons op school: Sandra Bussink en/of Lucy Roos.
 
Verkeersveiligheid:
Onze regels in het kort:
  • Parkeren alleen op het kerkplein. Dit geldt voor ouders die de
kinderen nog niet alleen naar het schoolplein willen laten gaan.
  • Altijd oversteken bij de brigadiers. Zij staan er speciaal voor u!
  • Voor het brengen van de kinderen: maak gebruik van het aai- en
zwaaiplein. Dit is geen parkeergelegenheid!
  • De parkeerplaatsen aan de Hoofdstraat zijn bestemd voor de
leerkrachten.
  • Degenen die van de kant van de Woerden komen met de fiets: maak gebruik van de doorgang door de haag en parkeert u de fiets (ouders) langs de kant op het kerkhofpad. Niet aan de Woerden.
  • De kinderen plaatsen hun fiets op de voor hun groep gereserveerde plaatsen.
  • Ouders nemen afscheid bij de poort of gaan mee naar het lokaal. De kinderen gaan spelen op het schoolplein of gaan mee naar binnen. Degenen die buiten blijven gaan gezamenlijk met hun groep naar binnen, op aanwijzing van de juf/meester die surveilleert op het schoolplein.
  • De kinderen van de groepen 1 en 2 worden allemaal door de ouders naar binnen gebracht.
  • Ook na schooltijd maken de kinderen en ouders gebruik van de diensten van de verkeersbrigadiers.
  • Zodra het weer wat eerder donker is: zorgt u er voor dat de fietsverlichting in orde is zodat uw kinderen goed te zien zijn op de fiets!
 
Oproep verkeersbrigadier:
Het rooster voor het nieuwe schooljaar is bijna gevuld. Alleen op maandagmorgen om 08.15 uur – 08.30 uur hebben we nog hulp nodig! Wie heeft er een kwartiertje over? Graag melden bij Manon van Niersen (tel. 06-22530336) of bij Jeanet Rothoff (op ma, di, wo en do op school).


 
  • Dit wel een heel uitgebreide nieuwsbrief is? Dit een uitzondering is om u zoveel mogelijk te informeren over het nieuwe schooljaar?
  • Wij elke week een nieuwsbrief maken? Dit bij u binnenkomt via de school App maar ook op de website te vinden is?
  • U binnenkort ook de schoolgids kunt vinden op de website/op de app? In deze schoolgids alle informatie verzameld is over onze school; de methodes van verschillende vakken; het team; en nog veel meer? Het de moeite loont omdeze gids rustig door te lezen?
  • Wij weer zin hebben in het nieuwe schooljaar? Wij de kinderen en u allemaal heel veel plezier wensen?
 
Rapport:
Uw kind(eren) heeft vlak voor de zomervakantie het rapport ontvangen. Misschien is het nog voor de vakantie ingeleverd, zo niet: wilt u er dan op toe zien dat het in de 1e week ingeleverd wordt?
Dit rapport behelst de hele schoolloopbaan van uw kind; het zou zonde zijn als het kwijt raakt: dan moeten we een nieuwe maken en daar zijn kosten aan verbonden! Bedankt!
 
Even noteren:
Op woensdag 28 augustus 2019 wordt het Pleinfestijn georganiseerd door de Ouderraad. Wilt u dit al vast noteren? Er volgt nog meer informatie.
 
Spreuk van de week:
‘Die glimlach moet je vaker dragen…staat je goed!’
 
Wij wensen u een fijn weekend en graag tot maandag 19 augustus a.s.! De koffie staat klaar!