UDSG 15-11-2019

Beste ouders,
 
Een berichtje van de Ouderraad:
Beste ouders, verzorgers én leerkrachten,
Deze week heeft uw kind een oranje brief meegekregen namens de OR. Hierover even wat meer informatie.
Vorig jaar juni was de laatste kledinginzameling. Met deze kledinginzameling haalden we samen veel geld op, waardoor we meer leuke dingen voor onze kinderen konden realiseren. Helaas is dat vanaf dit schooljaar niet meer mogelijk. Daarom heeft de OR  bedacht een flesseninzameling te houden, zodat we tóch die extra activiteiten voor onze kinderen kunnen realiseren.
We zullen alvast verklappen aan jullie waar we nu samen voor gaan sparen, dat maakt het nóg leuker! De schommel heeft een nieuw net nodig, als onderdeel van het nieuwe schoolplein. Hoe leuk is dat!
Je kan dan de verzamelde flessen en lege kratten bij de ingang van school afgeven aan één van onze OR-leden.
Dit kan op woensdag 11 december tussen 8.15/8.45  en 12.00/12.30 uur.
We zullen u tegen die tijd nog een paar keer helpen herinneren, maar bewaar vast uw lege statiegeldflessen en kratten  (geen glaswerk flessen dus!) en deponeer deze woensdag 11 december bij de hoofdingang van onze school.
Groeten namens de ouderraadsleden!!
 
Intocht van de Sint in Herveld en Andelst:
Het is misschien een beetje verwarrend nu ‘de Hoendrik’ niet meer beschikbaar is om de Sint en zijn Pieten te ontvangen. Daarom nog even een berichtje dat wij ontvingen van Sint.
De Sint en zijn Pieten komen rond 13.45 uur aan bij het gebouw van Crystal Events in Zetten: dat is het voormalige Veilinggebouw dichtbij het station van Zetten. (adres: Leigraafseweg 15, 6671 MC).
De kinderen mogen de muts die ze op school gemaakt hebben met hun naam erop, die dag op doen!
Kijk ook op FB Sinterklaasintocht Herveld-Andelst. Veel plezier allemaal!
 
 
Het programma op school in deze gezellige sinterklaastijd:
Donderdag 21 november:
Troef Theater (je weet wel Tom en Edwin) komt op school met de Sinterklaasshow voor de groepen 1 t/m 5.
Maandag 25 november:
Alle kinderen mogen de schoen zetten. Ook bij deze activiteit werken de adoptiegroepen samen. Wilt u er voor zorgen dat uw kind uiterlijk op donderdag 21 november een extra schoen mee neemt (eerder mag natuurlijk altijd).
Donderdag 28 november:
Pietengym. Alle kinderen gaan naar de gymzaal aan het Dorpsplein om daar te gymmen. De kinderen hoeven alleen gymschoenen mee te nemen: geen gymkleding! De adoptieklassen gaan samen, zodat de kinderen van de bovenbouw de jongere kinderen kunnen helpen!
Dinsdag 3 december:
Het HPC ‘trakteert’ ons op de grote Sinterklaasshow. Deze wordt gepresenteerd in de gymzaal aan het Dorpsplein van 10.00-11.00 uur voor de kinderen van groep 1 t/m 4.
Donderdag 5 december:
Sint viert zijn verjaardag bij ons op school! Wij ontvangen hem ’s morgens op het schoolplein! Het is gezellig als ouders ook iets langer kunnen blijven om de Sint en zijn Pieten te verwelkomen. Om ongeveer 08.45 uur gaan alle kinderen naar binnen en mogen de ouders ook naar huis of het werk.
De kinderen hoeven die dag geen fruit of drinken mee te nemen: daar wordt door de Ouderraad voor gezorgd!
 
Groep 6, 7 en 8 en het Sinterklaasprogramma:
Vanaf groep 6 gaan we lootjes trekken in de klas. De kinderen kopen een kleinigheidje voor elkaar en het belangrijkste is eigenlijk de surprise en het gedicht dat ze maken voor degene waarvan ze het lootje getrokken hebben. Het geld krijgen de kinderen van de Ouderraad.
Ook gaan deze kinderen een optreden oefenen voor de Play back show.
Deze wordt op 5 december uitgevoerd. ’s Morgens wordt er opgetreden in de eigen groep en degenen die door zijn naar de finale treden ’s middags op in de hal. De Sint en zijn Pieten zijn de jury!
Het is belangrijk dat de kinderen op tijd beginnen, natuurlijk eerst met de keuze of ze met een groepje gaan samenwerken, dan het nummer/de muziek en dan nog oefenen.
De leerkracht zorgt ervoor dat de muziek van de finalisten naar mijnheer Rob gaat, zodat de muziek ’s middags in de hal beschikbaar is. De ouders van de winnaars mogen naar het finale optreden komen kijken.
 
Wij wensen jullie allemaal heel veel plezier in deze gezellige en ook spannende tijd!
 
Fides:
Als team hebben wij op 23 oktober de tweede teamtraining van Fides gehad. Misschien heeft u uw kind al horen praten over bijvoorbeeld de ballon, de sleutelbos, de domino of het oké-ojee laatje. Op woensdagavond 8 januari gaan we u hier meer over vertellen. Ondertussen willen we de Fides symbolen in de klassen verzamelen om te kunnen gebruiken bij de lessen. We hebben al aardig wat domino’s, laatjes en matroesjka’s verzameld, maar we komen nog een aantal dingen tekort. Misschien kunt u ons daarbij helpen? We zijn nog op zoek naar:
  • 4 sets matroesjka poppetjes.
  • 2 grote sleutels van ongeveer 15-20 centimeter.
  • 7 Knuffelberen met een truitje aan (op dat truitje borduren we 100%), voor de 100% oké beer.
Deze items willen we graag houden omdat we het hele jaar door met Fides aan het werk zijn. Dus heeft u misschien iets van deze items thuis wat u niet meer gebruikt, dan mag u dit afgeven bij Juf Maaike, Juf Linda, Juf Ingrid of juf Floor.
Verder mag ieder kind een sleutel meenemen die niet meer wordt gebruikt, voor aan de sleutelbos van de klas.

Verjaardagen:
17 november:   Leonardo Hopic
18 november:   Joes Ankersmit
21 november:   Max Santner, Yara Schoenmakers


 
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een heel gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
 
Spreuk van de week:
‘Mooie woorden zijn niet altijd waar en ware woorden zijn niet altijd mooi…’
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend: veel plezier met de intocht van Sinterklaas en zijn Pieten!