UDSG 15-05-2020

Welkom bij de St. Willibrordusschool!

Beste ouders,

Wat zijn we blij dat we de deuren weer mogen openen voor onze kinderen.
Het was best even spannend op maandagmorgen, maar nu we een paar dagen verder zijn, weten we dat onze organisatie n.a.v. de RIVM voorschriften goed loopt en dat de kinderen er ook goed mee om kunnen gaan!
Het is fijn om iedereen weer terug te zien en ook de kinderen zijn heel erg blij dat ze de vriendjes/vriendinnetjes weer zien!
Het verbaast ons altijd weer dat de kinderen, bijvoorbeeld na een zomervakantie, zo gegroeid zijn. Dat idee hadden we nu ook: maar deze periode (8 weken) was natuurlijk ook wel heel erg lang!
We wachten af wat en wanneer de volgende voorschriften/maatregelen zijn, dus tot die tijd gaan we op deze voet verder.
Via deze weg willen we u bedanken voor het begrip en het vertrouwen in deze moeilijke tijd. We hebben besloten geen ouders binnen de school toe te laten, maar het is super dat de brigadiers toch willen brigadieren. De spullen liggen buiten klaar zodat onze kinderen veilig over kunnen steken. Dat is voor iedereen een veilig idee! Bedankt allemaal!
 
Let op: Volgende week draaien de lestijden om. Dus ging uw kind deze week de ochtend naar school, dan mag het volgende week de middag naar school (en andersom)!
 
Overdrachtsformulier:
Mocht u nog vergeten zijn om dit in te vullen, dit kan natuurlijk nog! U kunt hier uw vragen/opmerkingen kwijt over de periode dat uw kind thuis gewerkt heeft voor school.
 
Rapport:
Misschien ligt er nog een rapport thuis? Wilt u dit dan meegeven aan uw kind?
 
Kinderjury:
Vlak voordat besloten werd dat de scholen gesloten moesten worden, waren een aantal kinderen lid geworden van de kinderjury. Ze konden boeken kiezen om te lezen en als ze het uit hadden mochten ze een mening noteren en een volgend boek kiezen. Na een periode zou er gestemd worden en zou er een ‘mooiste/spannendste’ boek bekend gemaakt worden. Maar deze activiteit kon niet afgerond worden. We hebben de boeken weer op transport gezet naar de bibliotheek. Het is jammer, maar volgend jaar gaan we er weer opnieuw mee aan de slag! We bedanken de kinderen voor het deelnemen en vinden het fijn dat jullie genoeg keus op school hebben om boeken in onze bibliotheek te lenen, zodat jullie zeker kunnen blijven lezen!
Veel leesplezier!
 
Extra vrije dagen:
Soms vergeten we in deze ‘Coronatijd’ welke tijd van het jaar het is. Maar de komende periode zijn er een aantal extra vrije dagen:
21 en 22 mei : hemelvaartvakantie
1 juni: 2e Pinksterdag.
 
Helaas gaat de SJOC Avondvierdaagse dit jaar niet door, dus de week na Pinksteren is er geen wandel- en feestweek.
 
Welkom op school:
Op dinsdag 12 mei zijn Achmed en Hatice bij ons op school begonnen!
Wij heten jullie van harte welkom en wensen jullie veel succes, maar vooral heel veel plezier ‘op de Willibrordus’.
 
Ook Teun is in april 4 jaar geworden. Hij kon toen echter nog niet starten in verband met de sluiting van de school. Nu mocht hij dan eindelijk ook starten. Hartelijk welkom op ‘de Willibrordus’ Teun. Wij wensen jou ook heel veel succes en plezier op de school van je zus!

Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: Bente, Thom, Finn, Wouter, Tess en Roos.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige verjaardag!
 
Spreuk van de week:
“In tijden van verandering: houd het hoofd koel en het hart warm” (Loesje).
 
 
Wij wensen jullie allemaal een heel gezellig weekend!
 
Tot maandag!
 

Delen: