UDSG 14-10-2022

Beste ouders,
 
Ziekte en vervanging
U hebt de berichten vast wel voorbij zien komen. Er waren de afgelopen week een aantal collega's afwezig vanwege griep of door persoonlijke omstandigheden. We redden het nog steeds om vervanging in de groepen te regelen, maar we moeten wel alle zeilen bijzetten en het wordt steeds moeilijker.
Heeft uw kind klachten of is uw kind grieperig en twijfelt u of uw kind naar school kan? Dan vragen wij u om de kinderen ’s morgens te testen. Indien ze negatief testen mogen ze bij lichte klachten naar school. Maar als de klachten heftiger zijn (veel hoesten, niesen e.d.) dan kunnen ze ook ‘gewoon’ een griepje hebben en is het verstandiger om te kiezen voor uitzieken.
Dus: bij twijfel: eerst testen (ook de kleuters: we snappen dat het niet fijn is, maar het gaat vooral om de gezondheid van ons allemaal). Bedankt voor uw begrip!
 
USB stick kamp en musical.
De musical en de foto’s van het kamp van groep 8 van vorig schooljaar zijn op een usb-stick gezet. Degenen die dit besteld hebben tijdens de voorstelling van de musical kunnen er één op komen halen bij Rob of Jeanet. Je weet zelf wel of je nog moet betalen: de prijs is € 5,--.
Tip: je moet dit afluisteren via VLC Media Player!
 
Studiemiddag: maandag 17 oktober! 
Op maandag zijn alle kinderen om 12.15 uur vrij. Er is dan een studiemiddag.
 
Herfstvakantie:
Vanaf maandag 24 oktober t/m 28 oktober 2022 is het herfstvakantie.
We hopen dat iedereen dan weer een beetje aan kan sterken door de rust en dat we na deze week weer vol goede moed en met nieuwe energie starten!
 
Schoolfotograaf: 
Op maandag 21 en donderdag 24 november komt de schoolfotograaf op school.
Wilt u dit al vast noteren in uw agenda? Het is mooi voor de foto als de kinderen die dag kleurige, fleurige kleding dragen! Nadere informatie volgt!
 
Het standaardonderzoek bij kinderen van 10 of 11 jaar: 
De afgelopen week heeft een doktersassistente van de afdeling Jeugdgezondheidszorg van de GGD Gelderland Midden de standaardonderzoeken bij de kinderen van 10/11 jaar uitgevoerd. 
Bij dit onderzoek worden de kinderen zonder ouders gezien. De ouders hebben een vragenformulier toegestuurd gekregen op het huisadres en hebben deze ingevuld en in een gesloten enveloppe ingeleverd op school. De doktersassistente heeft de toestemming van de ouders nodig om het onderzoek uit te mogen voeren. Mocht u het formulier nog thuis hebben liggen dan kunt u het nog meegeven. Op 1 november worden deze onderzoeken ook nog gedaan.  
 
Afsluiting Jeelo project: zorgen voor dieren:
De kinderen hebben diverse uitstapjes gemaakt, daarvan hebt u bericht gehad via de persoonlijke inbox en kunt u de foto;s bekijken in de app onder Foto’s.
De kinderen van de groepen 7 en 8 gingen bij de familie Peek op bezoek. Net op dat moment werd er een kalfje geboren! ‘het is een zoon en ze noemen hem: meester Joost’. Echt leuk en indrukwekkend dat de kinderen hiervan getuige mochten zijn!
Het volgende project is ‘Maken van je eigen product’ en dit start op 7 november 2022.
 
Verjaardag: 
Deze week zijn jarig:
Roeby, Robbert, Mels, Jens, Luuk en Louke.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige verjaardag!
 
Spreuk van de week:
‘Wat er ook speelt in een land…laat het vooral de kinderen zijn!’
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend! Tot maandag (dan hebben jullie maar een halve dag school!).