UDSG 13-05-2022

Welkom bij de St. Willibrordusschool!

Beste ouders,

Hopelijk hebben we allemaal kunnen genieten van het mooie weer in de meivakantie. Het is altijd leuk om de kinderen weer terug te zien na een wat langere vakantie. Nu waren ze al mooi gekleurd door de zon en waren ze weer blij om de kinderen uit de klas weer te zien.
 
Zonnebrandcrème:
Nu de zon volop schijnt is het handig als u uw kind 's morgens even in smeert met zonnebrandcreme. Vindt u het nodig dat dat 's middags nog een keer gedaan wordt, dan moeten de kinderen dit zelf meenemen en zichzelf insmeren. Natuurlijk kunnen we hier en daar wel een handje helpen, maar alle kinderen insmeren: dat vergt te veel tijd: dan is de tijd van het buiten spelen al voorbij!
Wilt u dit samen met uw kind oefenen?
 
Joris uit groep 7:
Hartelijk gefeliciteerd Joris!
Joris heeft meegedaan aan de audities voor de musical Mees Kees Op Kamp. Hij heeft een rol in de kindercast. De kinderen mogen afwisselend in de musical mee spelen.
De musical ‘Mees Kees Op Kamp’ is vanaf september 2022 t/m juli 2023 te zien door heel Nederland. Voor meer informatie, onder andere over de kaartverkoop, verwijzen wij naar de site www.meeskeesdemusical.nl.
Wij wensen je heel veel succes Joris: super dat je mee gedaan hebt en mee mag spelen!
 
Mr. James Food & Drinks BV:
Houdt zich o.a. bezig met de organisatie van evenementen in het dorpshuis in Slijk Ewijk.
Een activiteit van deze onderneming is het organiseren van gezellige woensdagmiddagen voor de kinderen van de basisschool. Het dorpshuis in Slijk Ewijk biedt een evenementenzaal/bioscoopzaal en daar zal een filmmiddag voor de kinderen georganiseerd worden. De kinderen worden in Herveld/Andelst opgehaald met een bus en naar Slijk Ewijk vervoerd. Na afloop worden ze ook weer thuis gebracht. Er wordt een kleine bijdrage gevraagd van € 5,00 per kind.
Kijkt u op de site https://www.meetmrjames.com/kids-events en dan vindt u meer informatie.
 
Welkom:
Wij heten Danyah welkom: zij komt uit Jemen en komt bij ons op school.
Ze is deze week begonnen in groep 1-2 A bij juf Nanine.
Het is nog moeilijk omdat we elkaar niet kunnen verstaan: maar we kunnen veel ‘met handen en voeten’. De kinderen begrijpen elkaar veel sneller dan je denkt: het is fijn te zien dat Danyah goed in de groep opgenomen wordt.
 
Melding van Luizen:
Wij hebben afgelopen week een melding gehad van luizen. Het is fijn dat ouders dit doen. We hebben de groep waar het kind in zit een brief via de app (persoonlijke inbox) gestuurd.
Kijkt u uw kind ook een keer extra na? Bezoek van deze lastpost is heel vervelend en kun je voorkomen door te checken en te kammen!
 
Ontvangen post:
Wij ontvingen een uitnodiging van de Werkgroep Techniek dag Arnhem voor zaterdag 21 mei 2022.
Er wordt dan in het Tech Plaza gebouw van het Rijn IJssel college (Tivolilaan 40 in Arnhem) een kennismakingsdag met Techniek georganiseerd voor kinderen die tussen de 8 en 14 jaar zijn.
Meer informatie via www.techniekdag.nl of via Social Media.
 
Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: Bente, Thom, Finn, Senn.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige verjaardag!
 
Spreuk van de week:
“Je kunt alleen tijd verspillen als je vergeet er van te genieten” (Loesje)
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend! Tot maandag!

 

Delen: