UDSG 10-07-2020

Beste ouders,
 
Schoolfeest op 7 juli jl.
Zoals u weet was er op 7 juli een schoolfeest gepland. Deze dag stond in het teken van muziek. Het programma werd verzorgd door ‘de Klankenkaravaan’. Alle groepen kregen van tevoren een land toegekend dat tijdens de workshop gekoppeld was aan de muziek en instrumenten waar de kinderen mee aan de slag zouden gaan. Buiten de tijd van de workshop hebben ze geknutseld zodat het optreden ook een mooie omlijsting kreeg.
En dat het gelukt is kregen we allemaal te zien tijdens de optredens!
De kinderen vonden het gezellig, dat is duidelijk te zien.
 
 

 
Het optreden stond in het teken van afscheid:
We namen die dag afscheid van juf Floor en juf Esther én van groep 8.
De juffen hadden een prachtig feestprogramma voor de kleuters bedacht. Kijk maar naar onderstaande foto’s!
  
 
Naast het leuke programma werden de kinderen ook nog op een heerlijk ijsje getrakteerd van M’ijsjes (de ijssalon van juf Floor). Dat was heel erg lekker!



Na de voorstelling zijn de kinderen van groep 8 door de kleuters van groep 1 ‘van het plein geveegd: de school uit!’. Alle kinderen vormden een erehaag en de kleuters ‘veegden’ erop los!

 
Gelukkig was het die dag heel mooi weer: we kunnen terugkijken op een geslaagde dag!
 
Afscheid groep 8:
Na een geslaagd kamp in het weekend van 4 en 5 juli (bijzonder weinig geslapen, maar ze kunnen toch zeggen dat zij op school geslapen hebben!), kwamen de ‘brugpiepers’ op dinsdag om nog te oefenen voor de musical én natuurlijk voor het optreden dat aan hen werd opgedragen.
De kinderen van groep 8 hadden ook nog een prachtig afscheidscadeau voor school: een bankje om de notenboom op het schoolplein met alle namen er op én een appelboom, die we later dit jaar gaan poten. Prachtig! Een mooi, blijvend en praktisch aandenken! Dank je wel allemaal!
Op woensdag speelden ze de generale van de musical én er werden 2 voorstellingen gegeven, dit i.v.m. de voorgeschreven ‘Corona afstand’. De musical ‘de Diamantroof’ was een mooie voorstelling. De acteurs zagen er prachtig uit en het klonk allemaal geweldig. Ook ontvingen de kinderen op woensdag het allerlaatste rapport van ‘de Willibrordus’.
Al met al een prachtige afsluiting van de basisschoolperiode! Wij wensen alle ‘brugpiepers’ eerst een heel fijne vakantie daarna heel veel succes op de vervolgopleiding en een zonnige toekomst!
 
Reuzen dag op donderdag 9 juli:
 

Op donderdag namen de ‘reuzen’ afscheid van hun kleuterperiode.
Er is die dag feest gevierd: veel leuke spelletjes en een heel erg lekkere lunch: kortom alle ingrediënten waren aanwezig om er een onvergetelijke dag van te maken! En dat is gelukt.

Ook de kinderen van groep 2 hadden een verrassing in petto voor school: we mogen een mooie boom kopen voor op het schoolplein: waarschijnlijk wordt het een ‘blauwe regen’. Ook die wordt later geplant! Dank je wel allemaal!
Moe maar voldaan gingen de kinderen ’s middags naar huis. Op naar groep 3: maar eerst nog even een paar weken uitrusten!
 
Brigadiers:
Na de berichtgeving van volgende week hebben zich nog twee ouders aangemeld om te brigadieren op vrijdag om 12:15 uur. Heel fijn dat het rooster nu rond is en dat de kinderen op alle tijdstippen geholpen worden om veilig over te steken.
 
Coronamaatregelen:
We hebben inmiddels nieuwe protocollen gekregen betrefende de coronamaatregelen. Wij zullen u vrijdag 21 augustus via de nieuwsbrief op de hoogte brengen van de de nieuwe regels en richtlijnen.
 
Afscheid van Agnes:
Agnes is onze trouwe schoonmaakhulp. Ze maakt al heel erg lang onze school schoon. Nu heeft ze de leeftijd bereikt dat ze met het werken mag stoppen en dat gaat ze ook doen!
Wij hebben altijd heel fijn met Agnes samengewerkt: We hoefden maar te vragen en Agnes loste het op. We hebben op donderdag samen koffie gedronken met een lekker taartje en hebben op deze manier afscheid van Agnes genomen. We wensen haar en haar gezin een mooie toekomst toe. Geniet samen van de vrije tijd! Bedankt voor alles Agnes!
 
Ouderraad en vrijwilligers:
U hebt het vast wel gezien: de leden van de ouderraad hadden het voor de school mooi versierd!

  
Wij willen via deze weg alle ouders die het afgelopen schooljaar voor ons klaar gestaan hebben heel hartelijk bedanken! Ondanks de Coronatijd, die voor iedereen moeilijk was, kunnen we toch terugkijken op een ‘anders dan andere’ maar toch succesvol en gezellig schooljaar.
Hartelijk bedankt allemaal voor uw spontane hulp! We hopen dat we volgend schooljaar weer wat ‘vrijer’ mogen bewegen, maar het is fijn te weten dat zoveel ouders ons willen helpen!
 


Even noteren:
Op dinsdag 1 september is er informatie avond. U krijgt hier nog informatie over, maar wilt u deze datum al vast vrij houden?
Luizencontrole:
We mogen na de vakantie ook weer controleren op hoofdluis.
Ik zou alle ouders die ons geholpen hebben het afgelopen jaar vriendelijk willen vragen om op maandagmorgen 24 augustus te komen assisteren. Het is de bedoeling dat u dezelfde groep controleert, ook al zit uw kind niet meer in die groep. Na een paar weken hebben we een nieuw overzicht van de klasse-ouders en dan kunnen we de luizenmoeders opnieuw indelen.
Dus graag controleren in de groep waar uw kind vorig jaar in zat!
U hebt inmiddels informatie ontvangen via e-mail.
Bibliotheek:
De ouders mogen dus ook weer assisteren met de bibliotheek op school. U krijgt via e-mail een nieuw rooster. Wij hebben geprobeerd om voor u dezelfde dagen aan te houden. Mocht het niet meer passen in uw programma, wilt u dan contact opnemen met Jeanet: dan kunnen we dit samen oplossen.
Misschien zijn er nog boeken van de bibliotheek op school thuis blijven liggen: dat zou kunnen. Deze mogen ook bij de bibliotheek in Zetten of Elst ingeleverd worden!  
Verjaardagen:
In de vakantieperiode zijn jarig:
Juf Maaike, Fleur, Soof, Femke, Noortje, Boas, Duque, Tim, Jaël, Isis, Noor, Desré, Sem, Bas, Sofie, Hein, Liss, Luca, Lev, Dylan, Isis, juf Annelies, Luc, Isebell, Livie, Julia, Anouk, meester Rob, Malou, Lynn, Jackie, Louis, Jesse, Maarten en Lisa.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal. Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
We vragen uw speciale aandacht voor Tim, Hein, Luc. Livie, en Anouk: zij worden allemaal 4 jaar en komen na de zomervakantie bij ons op school!
 
Er komen na de zomervakantie nog meer kinderen bij ons op school: zij worden in augustus of september 4 jaar, maar beginnen toch al direct na de zomervakantie.
Dus ook een hartelijk welkom voor Lef en Fenna. Fedde en Boris zijn verhuisd en zij komen ook na de zomervakantie ‘op de Willibrordus’.
Afscheid:
Behalve alle kinderen van groep 8, hebben we ook afscheid genomen van Lissy, Nick, Johny, Sebastiaan, Chanel, Marina en Leonardo. Wij wensen hen veel plezier en succes voor de toekomst.
 
Spreuk van de week:
“Als je niet op vakantie kunt, ga dan op avontuur”.
 
“Vakantie: eindelijk kan ik mijn lineaal, passer en pen gebruiken als haringen!”
 

 
Geniet vooral van de vrije tijd.
Wij wensen u allemaal een prachtige en gezellige zomer!
Graag tot 24 augustus!