UDSG 10-01-2020

Beste ouders,
 
Ten eerste wensen wij u allemaal een gezond en gelukkig nieuw jaar! We maken er samen een gezellig en succesvol jaar van!
 
Ouderavond Fides op 8 januari:
Wij zijn blij dat er zoveel belangstelling was van ouders naar de methode van Fides die wij dit jaar schoolbreed in gaan zetten. Er is uitgelegd hoe we te werk gaan en welke symbolen we in gaan zetten om de kinderen te helpen met de ontwikkeling van het zelfvertrouwen en de weerbaarheid.
Fijn dat u deze avond vrij wilde maken, zodat u thuis ook op de hoogte bent van onze aanpak en dat het thuis ook ingezet kan worden als zich een situatie voordoet.
Mocht er nu of in de toekomst iets niet duidelijk zijn, of loopt u ergens tegenaan waarover u graag wilt overleggen: loopt u dan gerust binnen. Aan het einde van de bijeenkomst mocht meneer Rob het certificaat voor de teamtraining in ontvangst nemen.


Strategisch Beleidsplan: 2020-2024.
Het oude strategisch beleidsplan eindigde in 2019 dus in 2020 moest er een nieuw strategisch beleidsplan liggen. In het schooljaar 2018-2019 zijn we daarom gestart met het maken van een nieuw beleidsplan. We hebben met het team de visie herijkt en nieuwe kernpunten en doelen bepaald. Dit hebben we gedaan op basis van de input van ouders, kinderen, team en inspectie. De MR en de Raad van Toezicht hebben tijdens dit proces met ons meegedacht en meegelezen.
In het strategisch beleidsplan geven wij een toelichting op onze missie en visie en op de 4 kernpunten die de rode draad vormen voor ons werk. Om deze kernpunten te kunnen bereiken zijn er diverse activiteiten en acties nodig. Die worden omschreven in 21 doelen die we willen behalen.
De doelen worden vertaald naar 5 domeinen: Onderwijs, Personeel, Communicatie, Huisvesting en Financiën. 
Wij willen ook de komende jaar weer alles op alles zetten om échte ruimte te scheppen om te leren in deze continu veranderende maatschappij. We gaan grote uitdagingen aan om bijvoorbeeld individueel opgedane kennis in de organisatie te verankeren en om kinderen niet alleen kennis over te dragen maar ook vaardigheden aan te leren.
Mocht u meer willen weten van de inhoud van het strategisch beleidsplan? U kunt het plan vinden op onze website www.willibrordusherveld.nl. Ook kunt u altijd binnen lopen bij de directie als u vragen heeft.
 
Staking op 30 en 31 januari:
De onderwijsbonden hebben op donderdag 30 en vrijdag 31 januari een tweedaagse onderwijsstaking aangekondigd in het basisonderwijs en voortgezet onderwijs. Het was dit keer niet vanzelfsprekend dat we aan de staking mee zouden doen. Er zijn goede gesprekken gevoerd in het team om duidelijk te krijgen waar we voor staan en wat we willen bereiken.
Tijdens de gesprekken werd duidelijk dat we niet volledig achter de eisen van de vakbonden staan. Wij vinden dat leerkrachten in het primair onderwijs (PO) en het voortgezet onderwijs (VO) gelijk gewaardeerd moeten worden. Wij staan niet achter de eis dat leerkrachten meer salaris moet krijgen. De afgelopen periode zijn er verschillende structurele loonsverhogingen geweest en in onze ogen is daarmee al aan deze eis voldaan. Het gelijk waarderen van leerkrachten in het PO en VO is ons inziens niet op te lossen met een staking.
De bonden eisen ook meer geld voor de scholen. Hier staan we wèl achter. Wij zouden graag meer geld per leerling zien zodat o.a. de klassen kleiner kunnen, meer handen beschikbaar zijn en meer geld voor ICT beschikbaar is. Dit kan werkdruk verlagend werken en zal het beroep aantrekkelijker maken. Ook menen we dat de aanpak voor het lerarentekort nog onvoldoende is.
Na deze gesprekken heeft een gedeelte van het team aangegeven te gaan staken en een gedeelte niet. Directie en MT hebben alles op een rijtje gezet. Op 30 en 31 januari gaan er teveel leerkrachten staken om de school goed te kunnen draaien. Daarnaast kan het voor gezinnen lastig zijn om voor sommige kinderen opvang te regelen en voor andere kinderen niet. Daarom hebben we besloten dat we geen les geven op 30 en 31 januari. De leerkrachten die gaan staken zijn vrij om actie te gaan voeren, om thuis te blijven, etc. Leerkrachten die niet willen staken zullen op school zijn om andere werkzaamheden uit te voeren.
Wij vertrouwen erop u op deze manier voldoende geïnformeerd te hebben en hopen op uw begrip voor de situatie.
 
1e rapport gaat mee op 7 februari 2020:
U hebt misschien al van uw kind(eren) gehoord dat er weer hard gewerkt wordt. Deze maand worden veel toetsen afgenomen.
Op 7 februari krijgt uw kind het 1e rapport van dit schooljaar mee. In de weken daarna worden er oudergesprekken gehouden: dus dat is in de week van 10 en 17 februari 2020.
U ontvangt via de Uit de School Geklapt een uitnodiging om u digitaal in te schrijven voor een gesprek met de leerkracht van uw kind.
Zoals we al eerder aangekaart hebben, behelst dit rapport de hele schoolloopbaan van uw kind. Het is dan ook belangrijk dat het rapport weer mee naar school gebracht wordt.
 
Ouderbijdrage: 
Aan het begin van het schooljaar hebt u een bericht gehad over de ouderbijdrage en het verzoek om dit over te maken. De ouderbijdrage wordt gebruikt voor de activiteiten die de Ouderraad verzorgt: denkt u aan: het schoolpleinfeest, sinterklaas, kerst, schoolreisje, het net over de zandbak, bijdragen in grote onkosten voor het schoolplein. Kortom de leuke extraatjes die georganiseerd worden voor uw kinderen buiten de schoolse activiteiten. Maar die kunnen niet gerealiseerd worden zonder uw bijdrage. 
Bij controle bleek dat nog niet iedereen de bijdrage overgemaakt heeft. 
Wij verzoeken u uw bedrag (€ 25,00 per kind) over te  maken op rekening nummer 
NL55RABO 01339 965 14 t.n.v. de Ouderraad St.Willibrordusschool. Graag de voor- en achternaam van uw kind vermelden en de klas. 
Bedankt! 
 
Verjaardagen:
10 januari:       Loek Gonzalo Wennekes
14 januari:       Levi de Jong, Saar Rietveld
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige verjaardag!
 
Spreuk van de week:
‘Het mooie van luisteren…is horen wat er niet gezegd wordt’.
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn ‘Carnavals-weekend’. Dit weekend worden de pronkzittingen georganiseerd. De kinderen die hieraan mee doen: veel succes en vooral veel plezier.
Degenen die gaan kijken: veel plezier, geniet ervan!
 
Tot maandag!