UDSG 09-10-2020

Beste ouders,
 
Dag van de leraar: 5 oktober jl.
Maandag 5 oktober was het de ‘dag van de leerkracht’. Op deze dag werden de juffen en meesters verrast namens de kinderen en ouderraad, met een mandje appels in de koffiekamer, als blijk van waardering en dankbaarheid. Daarnaast komt een extra vitamientje in deze tijd goed van pas om hen gezond voor de klas te houden.
 
Ruilen?
Op woensdag 14 oktober wordt er een ruilbeurs van boeken gehouden in de groepen. Kinderen mogen (oude) boeken mee naar school nemen om te ruilen. Hier komt dus géén geld aan te pas. Wij zullen de kinderen hier goed op voorbereiden.
Wilt u dit ook nog even op uw kalender noteren? Boeken ruilen op 14 oktober tijdens schooltijd!
 
Voorleeswedstrijd:
De kinderen lezen in de eigen groep én in de adoptiegroep voor (bijvoorbeeld groep 5 bij de kleuters). Er wordt iemand uit de groep gekozen die mee mag doen met de voorleeswedstrijd op school. Deze wordt gehouden op vrijdag 16 oktober a.s..  Degene die wint mag meedoen aan de provinciale voorleeswedstrijd en daarna misschien wel aan de nationale voorleeswedstrijd. Wij wensen alle kinderen veel plezier!


Nieuw gymrooster vanaf 12 oktober:
Vanaf maandag geldt het onderstaande gymrooster. Goed te weten wanneer uw kind de gymtas mee moet nemen.
 
Dag Groep
Maandag 4, 6a, 6b 
Dinsdag 3, 5, 7, 8 
Donderdag 3, 4, 5, 6a, 6b, 7, 8 
 
 
Registratie van bezoekers die langer dan 15 minuten in school verblijven:
Vanaf deze week houden we een gezondheidscheck/bezoekersregistratie bij van alle bezoekers die 15 minuten of langer binnen zijn. Indien u 15 minuten of langer op school bent moet u een formulier invullen bij één van de 3 ingangen van school. Het formulier deponeert u in een bijstaande brievenbus, die afgesloten is, zodat dit ook AVG technisch verantwoord is.
Wij bewaren de formulieren 2 weken. Mocht er iemand positief op Corona getest worden, dan kunnen we altijd terugkijken wie we moeten informeren.
 
Jaarverslag van de ouderraad:
Via een extra UDSG ontvangt u vandaag het jaarverslag van de ouderraad.
Er zijn geen aanmeldingen binnengekomen voor de jaarvergadering die op maandag 12 oktober plaatsvindt. Mocht u toch vragen, opmerkingen of suggesties hebben na het lezen van dit jaarverslag of inzage wensen in het financieel jaarverslag, dan kunt u ons mailen via info@willibrordusherveld.nl. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op!   

Ik & mijn schoolkind
Wij ontvingen post van het School Maatschappelijk Werk/Santé Partners (Maud Willems) en het Sociaal Team (Sylvia Swagten). Er wordt op maandag 26 oktober een bijeenkomst georganiseerd via Microsoft Teams, van 20.00 – 21.00 uur met als thema: ‘Is opvoeden in de afgelopen en komende maanden veranderd?’. U kunt zich aanmelden per email via m.willems@santepartners.nl. Graag aanmelden voor 17 oktober! De organisatie maakt een groep aan in Teams en dan ontvangt u een uitnodiging per e-mail.
 
Typecursus LOI Kidzz
Indien u uw kind op wilt geven voor een typecursus, dan kan dat nog bij LOI Kidzz.
U kunt het inschrijfformulier op school inleveren, wij zorgen ervoor dat het doorgestuurd wordt.
Inschrijven kan tot 31 oktober 2020. Voor meer informatie kunt u kijken op www.loikidzz.nl/typecursus.
 
Herfstvakantie
Van maandag 19 oktober t/m vrijdag 23 oktober is het vakantie.
We zien de kinderen graag terug op maandag 26 oktober. Dan is er ook luizencontrole.
 
Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: Mats, Myrthe, Gino en Roeby.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
 
Spreuk van de week:
“Mensen zijn als boeken. De buitenkant is meestal anders dan het verhaal vanbinnen”.
 
Wij wensen jullie allemaal een heel gezellig weekend! Tot maandag!