UDSG 08-04-2022

Welkom bij de St. Willibrordusschool!

Beste ouders,
 
Oortjes 
Aan het begin van het schooljaar hebben alle leerlingen van groep 3 t/m 8 nieuwe gekleurde oortjes gekregen. Deze oortjes zitten in een bijpassend gekleurd doosje met het logo van de school erop. De kinderen gebruiken de oortjes om te luisteren naar voorgelezen teksten op de laptop, filmpjes kijken en luisteren naar Nieuwsbegrip en diverse andere programma’s.
Als de oortjes kapot zijn mogen de kinderen bij Jeanet/Rob nieuwe oortjes kopen voor €1,- . De nieuwe groep 3 krijgt aan het begin van het schooljaar 2022-2023 nieuwe oortjes.
 
Schoolvoetbaltoernooi KNVB in Elst:
Wij ontvingen een uitnodiging van de KNVB: Stichting Schoolvoetbal Gelderland-Zuid (rayon Overbetuwe) om deel te nemen aan het voetbaltoernooi in Elst: op de velden van Sportclub Elistha (De Pas 5).
Onze school wordt vertegenwoordigd door 4 teams: 2 meiden en 2 jongens teams.
Er doen 14 scholen uit de regio mee. De meiden zijn gestart op woensdagmiddag 6 april en de jongens gaan op woensdagmiddag 13 april in de strijd! Op 20 april vinden de finales plaats.
Eén team van de meiden is door naar de finale. De ‘aftrap’ van dit toernooi was al heel gezellig en sportief. Goed gedaan dames!
Wij wensen de jongensteams a.s. woensdag veel succes en plezier!
En de kinderen vinden het geweldig als er veel supporters langs de lijn staan! Dus als u even tijd over heeft….
 
SJOC Avondvierdaagse: 
Maandag 11 april ontvangt u de special over de SJOC Avondvierdaagse.
De oudste kinderen van het gezin krijgen het inschrijfformulier van de SJOC Avondvierdaagse mee. Hier mogen alle deelnemers van het gezin op ingevuld worden, ook degenen die niet (meer) op onze school zitten!
Wij verzoeken u het inschrijfformulier en het geld (gepast) in te leveren! Wij zorgen voor de inschrijving bij de SJOC.
Vandaar dat wij u vragen het formulier z.s.m. weer in te leveren: dan hebben wij tijd om alles te verwerken.
 
Cheque van Overbetuwe Doet:
De afgelopen week heeft iedereen die in de Gemeente Overbetuwe woont een cheque van € 7,50 in de brievenbus ontvangen van OverbetuweDoet.
Hiermee wil men de bewoners stimuleren om culturele en/of  sportieve activiteiten met en voor elkaar te organiseren.
Indien u kijkt op de site van OverbetuweDoet bij initiatieven, dan ziet u dat er ontzettend veel aanmeldingen zijn. Er staan ook initiatieven bij voor de kinderen, van een kindermiddag die georganiseerd wordt door ’t Begin van ’t Endt, tot activiteiten georganiseerd door buurtverenigingen, en een inzameling voor een speeltuin in een buurt.
Wij willen u vragen even de moeite te nemen op de lijst te kijken, dat is zeker de moeite waard en dan wordt de cheque goed besteed.

De week voor Pasen: 
De Goede Week. Tijdens deze week gaan de kinderen met de adoptiegroepen aan het werk.
De jongeste kinderen werken samen met de kinderen van de midden-bovenbouw.
Het thema is ‘Lente droom’.
De subthema’s die besproken worden zijn: bijzondere ontmoetingen (soms gebeurt er iets waardoor een ontmoeting je raakt); een nieuw levensgevoel (st stil bij de voorjaars symboliek: de ontluiking) en het leven vernieuwen (leer het oude lost te laten).
De praktische opdracht is om samen een mooie lenteversiering te maken voor op de ramen van de lokalen beneden. Op Goede Vrijdag vindt de lenteviering plaats: de kinderen maken samen (met de adoptiegroepen) een wandeling rond de school om alle resultaten te bekijken en er over te praten.
De ouders mogen natuurlijk ook op hun gemak een kijkje nemen en de kunstwerken van de kinderen bewonderen.
 
Donderdag: witte donderdag: 14 april: Eitje Tik:
Denkt u er aan dat de kinderen op donderdag een gekookt eitje mee mogen nemen?
Er wordt dan gestreden om de mooie titel: eier-koning of -koningin van 2022!
Veel plezier allemaal!
 
Verjaardagen: 
Deze week zijn jarig: Miels, Esmee, Julian, Tibbe, Sven, Froukje, Claire en juf Jeanet.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een gezellige, onvergetelijke verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Miels! Hij is 4 jaar geworden en komt bij ons op school. Hij is al een paar keer even komen ‘oefenen’ en heeft er heel veel zin in! Wij wensen je veel succes maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Miels!
 
Spreuk van de week:
“Sla niet…prei wel…”…
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend! Tot maandag!
 

Delen: