UDSG 08-01-2021

Beste ouders,
 
Wij wensen jullie een gelukkig en vooral gezond 2021.
Op het moment dat we deze Uit de School Geklapt maken, zijn de eerste inentingen in Nederland gegeven. We hopen dan ook maar op betere tijden voor wat de Lock down betreft en dat we de kinderen weer snel op school mogen ontvangen.
 
Digitaal onderwijs:
We krijgen veel vragen, dus nog even een korte herhaling:
Er is voor elk kind een eigen Teams account aangemaakt. Elk kind heeft een eigen inlognaam. voornaam.achternaam@willibrordusherveld.nl
De ouders van nieuwe leerlingen hebben voor de kerstvakantie een email ontvangen met daarin de inloggegevens voor de kinderen. De andere kinderen werken met de gegevens van de eerste Lock down. Je logt in met je inlognaam en het ontvangen wachtwoord op teams.microsoft.com (Mocht u dit wachtwoord kwijt zijn of het werkt het niet, dan kunt u een mail sturen naar meester Joost: joostb@willibrordusherveld.nl.)
De leerkrachten hebben de weekplanning, lesmateriaal, instructiefilmpjes en andere informatie  klaargezet en de kinderen hebben boeken en schriften meegekregen.
Op deze manier kunnen de kinderen dagelijks hun taak doen. De leerkrachten maken met de kinderen afspraken over ‘vergaderingen met de klas’, instructiemomenten of vragenuurtjes als kinderen wat te vragen hebben. Dat is per klas anders geregeld, afhankelijk van de leeftijd en de behoefte van de groep/het individuele kind.
De brief met instructies is op 15 december naar uw Persoonlijke Inbox gestuurd, daar kunt u alles nog eens rustig nalezen.
 
We begrijpen heel goed dat dit weer een hele organisatie is thuis voor de ouders, maar ook voor de leerkrachten en de kinderen is het ‘even schakelen’. Samen gaan we het redden en zoals gezegd: we wachten de instructies van de overheid af.
 
Noodopvang:
We krijgen veel vragen binnen voor noodopvang, aanzienlijk meer dan tijdens de eerste Lock down. Indien beide ouders een cruciaal beroep hebben, komt u in aanmerking voor de noodopvang en bij uitzondering als één ouder een cruciaal beroep heeft. Maar het is echt bedoeld als noodoplossing. Dus kunt u het anders regelen, dan heel graag! Alle tijd die wij aan de noodopvang besteden gaat niet naar het onderwijs.
Het is belangrijk om de behoefte aan noodopvang op tijd met school te overleggen. Indien de aanmeldingen bekend zijn kunnen wij bepalen hoeveel leerkrachten er voor die dag ingezet moeten worden. Het is moeilijk om dit op het laatste moment te regelen, aangezien de leerkrachten ook voor hun eigen groep aan het werk zijn en de kinderen uit hun eigen groep te woord moeten staan.
U kunt een mail sturen naar Maaike: maaikej@willibrordusherveld.nl.
Via email, of indien nodig telefonisch, wordt de noodopvang afgehandeld.
 
Bibliotheek:
Helaas zijn de bibliotheken nu ook gesloten. Wij ontvangen bericht van de bieb dat u toch nog boeken via www.onlinebibliotheek.nl kunt lenen: e-books en luisterboeken.
Mocht je de voorkeur geven aan fysieke boeken dan heeft men een oplossing voor de leden van de bieb bedacht. Je kunt een verrassingspakket aanvragen met 5 boeken via de Afhaalbieb. Kijk voor meer informatie op www.obgz.nl/afhaalbieb.
 
Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: Sjoerd, Yze, Hatice en Saar.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag. Alle verjaardagen zijn dit jaar anders, maar je bent tóch jarig, dus dat moet gevierd worden!
 
Spreuk van de week:


 

 
Fijn weekend allemaal!