UDSG 05-11-2021

Beste ouders,
 
Babynieuws!
Op zaterdag 23 oktober is de dochter van meester Bas en Zoë geboren.
Ze heet Roos!
 
Wij feliciteren Bas en Zoë hartelijk met hun gezonde dochter en wensen hen een heel gelukkige toekomst samen!
 
Coronamaatregelen aangescherpt:
Naar aanleiding van de persconferentie hebben wij besloten onderstaande maatregelen weer in te voeren.
We stoppen met de inloop van de ouders binnen de school. De kinderen komen dus weer alleen naar binnen. Ouders komen alleen nog in de school op basis van afspraak. Denk daarbij aan; oudergesprekken, een gastles geven of helpen in de bieb. Dit kan allemaal nog wel omdat hierbij de 1,5 meter afstand gehouden kan worden.  Indien u voor een afspraak in de school bent, verzoeken wij u vriendelijk een mondkapje te dragen en goed de handen te wassen.
Bij de kleuters maken we een kleine uitzondering op de regel. De kleuterjuffen staan niet meer buiten, maar vangen de kinderen in de klas op. Het is gebleken dat dit nodig is om de dag rustig te kunnen starten. De pleinwacht staat bij de kleuteringang om de kleuters op te vangen of naar binnen te begeleiden. De kleuters gaan dus ook zoveel mogelijk zelfstandig naar binnen. Maar mocht uw kind zeer veel moeite hebben hiermee of uw kind is nog aan het wennen dan kunnen we voor deze ouders/kinderen een uitzondering maken en mogen deze ouders mee naar binnen. Ook deze ouders wordt verzocht een mondkapje te dragen in de school. Wij zullen monitoren of we met deze uitzondering voldoende afstand kunnen houden. Indien dit niet lukt kan de afspraak nog aangepast worden.
We hoeven de routing buiten nog niet aan te passen. Indien de voorschriften weer wijzigen, dan hoort u dit via de persconferentie en wij houden u ook op de hoogte indien wij onze voorschriften weer aan moeten passen.
Wij vertrouwen op uw begrip en medewerking.
 
Uitstapje groep 1-2: nu gaan we hopelijk echt! De vorige keer kon het i.v.m. slechte weersomstandigheden niet door gaan.
Op woensdag 10 november gaan alle groepen 1-2 naar het Hemmense bos om het kabouterpad te lopen. Het is handig als ze op deze dag oude en warme kleren aantrekken en eventueel laarzen of oude schoenen. Het vervoer is inmiddels geregeld en als u graag wilt dat uw kind in de auto op een stoelverhoger zit, dan kan deze op woensdag meegegeven worden. De kinderen hoeven op deze dag geen eten en drinken mee naar school te nemen, daar zorgt de organisatie in Hemmen voor! We zijn benieuwd wat jullie allemaal gaan ontdekken in het bos!
 
Luizencontrole:
We hebben afgelopen maandag alle kinderen gecontroleerd op hoofdluis.
Er is één kind opgehaald die hoofdluis had en behandeld moest worden en er zijn best veel kinderen met neetjes in de haren gezien. De ouders van deze kinderen hebben bericht gehad.
Het is moeilijk om van deze lastpost af te komen!
Wij verzoeken dan ook alle ouders om de kinderen nog eens extra te controleren.
Indien u twijfelt: kam dan een keer extra.
De behandeling gaat als volgt:
- Was de haren en borstel/kam ze uit zoals u gewend bent.
- Smeer de haren in met lotion (niet uitspoelen).
- Kam met een netenkam, pluk voor pluk door de haren.
- Indien de neetjes niet goed los laten: schuif een verbandgaasje dat gedompeld is in de azijn, aan de
  kam en als u dan kamt schuiven de neetjes eerder mee.
- Dit net zo lang herhalen totdat alle neetjes weg zijn.
- Indien u luizen ontdekt, dan behandelen met de speciale shampoo die u bij de drogisterij kunt kopen.
 
Het kan namelijk zijn dat de neetjes in korte tijd luizen geworden zijn!
Wilt u dit altijd melden aan school: wij kunnen dan bepalen wat nodig is voor de klas van uw kind.
 
Thuisonderwijs via Teams: op de computer laten!
Tijdens de Coronatijd is er onderwijs gegeven via Teams. Gelukkig kunnen we nu weer op school onderwijs geven (en we hopen dat dit zo mag blijven!). Wij hoorden dat veel ouders Teams van hun computer verwijderen aangezien het nu niet gebruikt wordt. Wij verzoeken u vriendelijk dit niet te doen! Indien er iemand besmet wordt door Corona (hetzij de leerkracht of een leerling waardoor de klas thuis moet blijven) dan maken we weer gebruik van Teams. Maar het kan natuurlijk ook voorkomen dat de leerkracht ziek is en er geen vervanging gevonden kan worden. Dan wordt onderwijs via Teams ingezet: er zijn al zgn. noodpakketjes gemaakt die dan gebruikt kunnen worden.
 
Raad van Toezicht: 
Zoals u misschien wel weet wordt het bestuur en de  directie van onze school vertegenwoordigd door Maaike Jansen. Tevens is er een Management Team actief in het beheren van diverse belangrijke zaken die aan de orde komen bij het besturen van een school. Met de leden van de Raad van Toezicht, de directie/bestuur en het management team wordt regelmatig overleg gepleegd over de diverse portefeuilles. Binnen de Raad van Toezicht van onze school hebben een aantal wisselingen plaats gevonden.
De Raad van Toezicht wordt vertegenwoordigd door: 
  • Jimmy Berns (vader Fenna en Linde) portefeuille Personeel 
  • Sabine Oosterlaar (moeder Wessel en Boaz) secretaris 
  • Peter Rothoff (vader Evi en Silke) portefeuille Huisvesting 
  • Inge Verweij (moeder Lizze) portefeuille Onderwijs 
  • Claudia Hendriks (moeder Ninthe) portefeuille Financiën.
 
We hebben vorig schooljaar afscheid genomen van Sjoerd Ankersmit (vader van Joes en Lieve), aangezien de eindtijd van zijn ‘zittingsperiode’ bereikt was. Via deze weg willen we Sjoerd dan ook hartelijk bedanken voor zijn inzet voor onze school.  
Jimmy Berns heeft de taak van Voorzitter overgenomen en tevens de portefeuille Personeel.
Claudia Hendriks heeft de portefeuille Financiën overgenomen van Jimmy.
Ook hebben we afscheid genomen van Bas Herckenrath (vader van Sofie). Sofie zat in groep 8 en is naar het Voortgezet Onderwijs gegaan. Bas nam de portefeuille Huisvesting voor zijn rekening.
Wij zijn heel blij dat Peter Rothoff deze portefeuille over heeft genomen en willen Bas hartelijk bedanken voor zijn geweldige inzet.
Het is fijn dat we voor deze functies altijd weer ouders bereid vinden om zich vrijwillig in te zetten voor onze school.
Afgelopen zomer is er al feestelijk afscheid genomen van Sjoerd en Bas. Wij wensen Peter en Claudia veel plezier bij de Raad van Toezicht en Jimmy veel succes in zijn nieuwe functie.
 
Sportbus in Herveld: 
We kregen bericht van Overbetuwe Beweegt dat de Sportbus op donderdag van 15.00 – 16.00 uur in Herveld bij de sportzaal staat. Kinderen van de groepen 3 t/m 8 kunnen hier naar toe om kennis te maken met diverse takken van sport.
Aan het begin van het schooljaar is er aan alle leerlingen een boekje van Sjors Sportief uitgereikt. Hierin vindt u meer informatie over de Sportbus!
 
Oudergesprekken groep 3:
In groep 3 zijn er altijd oudergesprekken naar aanleiding van de herfstsignalering. De ouders van groep 3 ontvangen vandaag een mail via schoolgesprek met een uitnodiging om zich in te schrijven voor deze gesprekken.
 
Beker Phyllon :
Alle kinderen die bij ons op school komen krijgen een eigen beker, met de naam er op.
Nu is Phyllon de beker kwijt. Wilt u even bij u in de kast of in de tas van uw kind kijken of er misschien een ‘verkeerde’ beker in zit? Phyllon zit in groep 1-2 B bij juf Claudy en Diana, maar u mag deze ook bij Jeanet af geven als hij er is. Het zou fijn zijn als we deze terug vinden.
 
Schoolfotograaf foto Koch!
Op maandag 15 november komt de schoolfotograaf op school. Alle kinderen en leerkrachten gaan op de foto.
Op donderdag 18 november komt de schoolfotograaf om de broertjes en zusjes op de foto te zetten. Mocht u nog een kind hebben dat jonger is dan 4 jaar of dat op een andere basisschool zit en u vindt het leuk dat hij/zij ook op de foto gaat met de broer(s) en/of zus(sen), dan kan dat ook op deze dag.
Locatie: kleutergymzaal binnen school.
Hier zijn tijden aan verbonden volgens onderstaand overzicht:
 
Tijd:   Wie:   Duur:  
08.30 uur   Brusjes A t/m L   45 minuten  
11.15 uur   Brusjes M t/m Z   45 minuten  
 
Wilt u dit in uw agenda noteren? De fotograaf heeft die dag een strakke planning, dus het is van belang om deze tijd aan te houden. Indien u er bent, halen wij de broertjes/zusjes op uit de klas.
De kinderen die op maandag niet op school waren hebben ook op donderdag nog een kans om op de foto te gaan.  
Wij vragen u, in verband met eerder genoemde Coronamaatregeken, buiten te wachten. Er is een ouder die uw kind/kinderen mee naar binnen neemt voor de foto. Mocht dit niet lukken (als uw kind verdrietig wordt) en u zelf mee gaat naar binnen dan verzoeken wij u een mondkapje te dragen en de 1,5 meter afstand in acht te houden.
 
Bestellen van de foto’s: 
Na 2 weken ontvangt uw kind van de leerkracht een inlogkaartje met een uniek inlognummer en wachtwoord. Via www.fotokoch.nl kunt u met deze gegevens inloggen en uw foto’s bekijken en bestellen. En er is een leuke actie: indien u binnen 10 dagen bestelt dan ontvangt u van Foto Koch de groepsfoto gratis! U hoeft niet persé meerdere foto’s te bestellen! U betaalt via iDeal of creditcard. U kunt dit nummer ook doorgeven aan familieleden die de foto’s ook willen bestellen: zij kunnen dit op deze manier ook zelf regelen.  
We zien op maandag 15 november waarschijnlijk veel kinderen in kleurige kleding met de haren keurig en ‘een mooie lach’ op hun gezicht!
 
Sinterklaas:
We hopen dat de Coronamaatregelen niet nog verder aangescherpt worden zodat onze afspraak met de Sint en zijn hoofdpiet gewoon door kan gaan. Zij komen in principe op donderdag 2 december de  verjaardag van de Sint bij ons op school vieren! Het zou mooi zijn als dit gewoon door kan gaan!
Op maandag 8 november begint het Sinterklaasjournaal weer.
 
Deze week zijn jarig:
Noor, Jules, Lianne, Roos, Matz, Alexander en Niek.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal. Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke verjaardag.
Wij vragen uw speciale aandacht voor Roos. Zij is verhuisd en bij ons op school gekomen. Ze is al begonnen en vindt het heel erg leuk bij ons op school.
Hartelijk welkom Roos, wij wensen je veel succes en vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ !
 
Spreuk van de week:
‘Herfstdip: voor mij alleen over mijn ijsje graag!’
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend! Tot maandag!