UDSG 02-10-2020

Beste ouders,
 
De kinderboekenweek is geopend!
Er zijn boeken uitgestald in de hal en de leerkrachten, maar ook de kinderen, mogen hieruit een boek kiezen om te lezen! Het thema is ‘En toen?’. Alle leerkrachten kwamen woensdag verkleed naar school. Groep 7 opende officieel met een dansje op het liedje van Kinderen voor Kinderen. Wij hebben geluk dat juf Lieke ook ‘dansjuf’ is : veel kinderen kennen haar én zij heeft flink geoefend met ‘haar’ kinderen. Het was een prachtige dans!
 

    
Kortom, het begin was goed. Wij wensen de kinderen deze week veel plezier!
 
Lezen:
Afgelopen maandag is de schrijfster Manon Sikkel bij ons op school geweest! Het was eigenlijk de bedoeling dat de groepen 6 naar de bibliotheek in Zetten gingen, maar dit konden we niet georganiseerd krijgen omdat we geen ouders meer voor vervoer mogen vragen.
De schrijfster was zo aardig om op school te komen. Het was ontzettend leuk en de kinderen hebben genoten! Er is een hele krat met boeken van deze schrijfster op school en het is nu extra leuk om een boek van haar te lezen!
 
Sjoerd:
Op de foto ziet u ook onze stagiaire Sjoerd. U kent hem misschien nog van vorig jaar. Hij mag dit jaar weer stage lopen bij ons op school en helpt mee in de groepen 3 en 4! Welkom Sjoerd en veel succes!
 
Corona-regels door de regering bijgesteld:
Daar hebben wij natuurlijk niets aan toe te voegen. We willen u alleen laten weten dat wij de aanwijzingen via de PO Raad en het RIVM nauwkeurig volgen en u op de hoogte stellen zodra er iets veranderd moet worden.
De afgelopen week was het ’s morgens een paar keer slecht weer. Er staat dan één kleuterjuf buiten en de anderen wachten de kinderen binnen op. De kinderen mogen in dat geval meteen naar binnen en naar de groep. Indien ze dit toch een beetje spannend vinden, dan kan de pleinwacht even meelopen!
Op deze manier hoeft er niemand onnodig in de regen of kou te wachten.
 
Koffiekamer:
Voor ‘Corona’ had het team de goede gewoonte om vanaf 14.45 uur  een kwartiertje samen koffie te drinken in de koffiekamer. Door het continurooster en de verschillende pauzetijden zie je elkaar best weinig op een dag. Nu wordt het echter te druk in deze ruimte indien iedereen aanschuift.
Vandaar dat we in de hal ‘een 2e koffiekamer’ gecreëerd hebben, zodat we toch samen, op gepaste afstand, even rustig kunnen zitten.
 
Meester Arthur: 
Volgende week zit het verlof van meester Arthur er al weer op. Hij komt op woensdag en donderdag al terug en zal samen met Lieke in groep 7 zijn. Dan kunnen ze samen bekijken hoe het gaat; dan kan Lieke afscheid nemen en Arthur al even wennen.
Wij wensen de kinderen van groep 7 en Arthur en Lieke veel plezier!
 
Gymlessen:
Deze week verschuiven de gymlessen éénmalig van de dinsdag naar de woensdag. De lessen van maandag en donderdag blijven gewoon staan. Dus heeft uw kind op dinsdag gym, deze week de gymspullen op woensdag meenemen.
 
Jeelo:
Maandag beginnen wij met het eerste project van Jeelo “omgaan met elkaar”. De ouders hebben allemaal via de persoonlijke inbox informatie gehad over Jeelo. Wij hebben veel zin om te starten met deze nieuwe manier van projectmatig werken!
 
Welkom:
Op maandag 28 september zijn Esmee en Joël Diepeveen bij ons op school gekomen. Ze komen in Andelst wonen en zijn pas verhuisd.
Esmee zit in groep 7 en Joël in groep 1-2 A.
Wij wensen jullie heel veel succes en vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Esmee en Joël!
 


Verjaardagen:
Deze week zijn jarig: Hanna, Cynthia, Floor, Hafsa, Merlijn, Lynn en Senn.
Hartelijk gefeliciteerd allemaal! Wij wensen jullie een super gezellige, onvergetelijke, verjaardag!
Wij vragen uw speciale aandacht voor Hanna en Cynthia. Zij zijn 4 jaar geworden en zijn al gestart bij ons op school. Wij wensen jullie heel veel succes, maar vooral veel plezier ‘op de Willibrordus’ Hanna en Cynthia!
 
Spreuk van de week:
‘Haal de moet eruit & houd de moed erin’.
 
Wij wensen jullie allemaal een heel fijn weekend! Tot maandag!